Vad är en Red Herring?

en Red Herring hänvisar till en enhet eller omdirigering som används för att distrahera betraktaren från den ursprungliga idén. Villospår ofta ses i filmer, spel äventyr och pussel. Dock är det vanligaste användningsområdet för en röd sill i litteratur, särskilt mystik och berättelser thriller.

Enkelt uttryckt, en röd sill är en post som inte har någon användning i historien än att distrahera läsaren från den verkliga boven. Red Herring kan ta formen av en karaktär, som läsaren kan tro att mördaren, för att senare upptäcka att han är oskyldig. Eller det kan ta formen av en artikel som läsare tror är nyckeln till en upptäckt, men som visar sig vara värdelösa.

Böcker av Agatha Christie använder ofta en avledande manöver för att förringa läsaren från den verkliga gärningsmannen. Till exempel i Cat Among the Pigeons, två liknande brott som leder läsaren att tro en viss karaktär är en mördare, men det visar sig att de två mord i boken är oberoende, och därför tecken egentlig utan skuld. I The Mysterious Affair at Styles, läsaren leds att tro att de två huvudpersonerna hata varandra, men detta visar sig vara ett sätt för dem att dölja det faktum att de konspirerat för att döda någon. Sherlock Holmes-berättelser använder ofta en röd sill som en central del av handlingen, och det gör Edgar Allan Poe i många av hans noveller.

I film kan en röd sill ofta att finna i Alfred Hitchcock berättelser, där tecken och ting visar sig vara något annat än vad användaren förväntar sig att vara. En av de bästa exemplen på användning av en röd sill i samtida film finns i filmen Saw . Under hela filmen, två tecken tillbringa tid i fängelse i ett rum där en tredje tecknet ligger död. Genom hela filmen, både karaktärer verkar vara skyldig till en rad av mord, tills det upptäcktes i slutet att den tredje personen i rummet egentligen inte är död. Han är i själva verket mördaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.