Vad är en Pull Quote?

Ett drag citat är ett typografiskt teknik där ett utdrag eller citat ur en artikel återges i artikeln i större text och med en annan formatmall så att den hoppar ut i läsaren. Om du har en kopia av en tidskrift händig, kan du förmodligen hitta ett exempel på en pull offert, leta efter ett stycke text som är som är avskild från resten av en artikel, vilket ledde till språng mot ögat. Citat används för att visuellt intresse för en tryckt bit, göra den mer dynamisk och iögonfallande. De används också för att lägga särskild vikt på en viss linje eller aktuell i pjäsen.

Tidningar ofta funktionen citationstecken, som vissa tidningar. De är också anställda inom online media, som kan tendera att bli intetsägande utan användning av typografiska trick att livar upp. Vanligtvis bara en eller två citationstecken används per sida, eftersom högre siffror skulle vara störande. Det finns alla möjliga sätt att formatera en dra offert. På ett minimum, är texten i en pull citera större än texten i själva pjäsen. En annan teckensnitt eller färg kan användas tillsammans med accenter som färgade staplarna, prydnadsföremål, eller kursiv stil. Beroende på publikation kan dra citera mer flashig, traditionalist publikationer tenderar att behålla sina citat ganska stadig, om de använder citationstecken alls.

Placeringen av dessa typografiska funktioner varierar också. Vissa publikationer ställa dem så att de sträcker sig över flera kolumner i texten för att göra dem väldigt catchy, medan andra fylla en tom kolumn som är normalt tunnare än en standard kolumn med en pull offert. Citatet kan också jämkas samman med en kolumn, eller man kan köra över en ledare sida i en tidning, ledaren kan inbegripa att artikelns rubrik, en tydlig bild och en dra offert.

Innehållet i en pull citat, krävde också en ropa eller lyfta ut citerar, är att fånga läsarens öga. Det kan kort sammanfatta en viktig punkt i artikeln, eller använda en chockerande citat för att fånga läsarens uppmärksamhet. När läsaren ser dra citerar, är förhoppningen att han eller hon kommer att dras in i funktionen pjäs. Dessa grafiska behandlingar kan vara mycket värdefulla när de används väl, även om de kan överväldiga läsarna om de är för hårt utnyttjade. Det tar ett bra öga för att hitta rätt citat, formatera den, och inramar det ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.