Vad är en Media Circus?

Viktiga nyheter händelser inträffar aldrig i ett vakuum, vilket innebär att när en berättelse av nationella eller internationella intressen raster, en riktig tingshus, sjukhus, pressrum eller liten stad snart kan översvämmas av hundratals medlemmar i medierna. TV besättningar kommer att inrätta satellit hook-ups för direktsändningar, kommer att skriva ut reportrar jockey för position vid presskonferenser och fotojournalister kommer att konkurrera om de bästa bilderna. Kort sagt kommer medierna en stor nyhet händelser, t. ex. en kändis dag i domstol eller en politikers avgång blir en berättelse i sig, som ofta kallas ett media frenzy eller media cirkus .

A media cirkus inte innehåller en enda elefant handling eller en ringmaster, men det har alla frenetiska energin hos en riktig cirkus. Viktiga nyheter organisationer såsom CBS och CNN kan tilldela erfarna yrkesmän med state-of-the-art fjärrkontrollen sändningar anläggningar för att täcka en brytande historia, men dessa journalister ofta finna sig omgiven av hundratals andra som alla är intresserade av samma nyheter händelsen. Resultatet kan bli en kaotisk scen fylld med dussintals satellit lastbilar, mobil redigering vikar, stationära kameror, mikrofoner och barrikader polisen. När lokala, nationella och internationella medier närmar sig ett litet område, är resultatet ofta en media cirkus. När en händelse som en kändis domstol rättegången inleds, media hype vara helt underhålls av frilansjournalister eller låg nivå fotografer kallas paparazzi. När rättegången når en viss nivå av allmänt intresse, dock konkurrerande nyhetsorganisationer kan skicka ut reportrar till att få exklusiva intervjuer eller vara först med att rapportera om utvecklingen. Det är denna strävan efter exklusivitet och unikt innehåll som kan förvandla en rutin nyheter händelsen till ett media cirkus. Mediebevakning av 1995 OJ Simpson rättegången om mordet skulle vara ett exempel på en media cirkus, eftersom hundratals reportrar och fotografer bokstavligen slog läger ute i flera veckor för att få exklusiva bilder av vittnen, upphörande av tingshuset.

Det är inte ovanligt att en media cirkus att bli en tillfällig del av landskapet. Mediebranschen ofta vistas i lokala hotell eller annan logi, äta på lokala restauranger, intervjua lokalbefolkningen för sidan rapporter och ställa sig på annat sätt sig i det lokala samhället. A media cirkus kan vackla mellan den frenetiska energin hos en brytande berättelse och den betydligt mindre dramatiska driftstopp mellan presskonferenser och större intervjuer. När berättelsen är över, men fenomenet är känt som ett media cirkus allmänhet blad med det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.