Vad är en Line Editor?

Det finns två definitioner för radredigeraren. Tidig datorprogram som används ett program radredigeraren, som utvärderade linjer och fångas misstag. Vanligtvis dock står begreppet radredigeraren en kopia redaktör som mycket specifikt läser en text rad för rad. Att vara radredigeraren är bara en av de många arbetstillfällen redaktörer kan hålla. Här typen av redigering kräver ordagrant läsning av en text, och en mycket god känsla för korrekt grammatik och användning. Den radredigeraren får lämna synpunkter eller faktiska ändringar i texten för att förbättra läsbarheten och ändra några grammatiska fel eller stavfel. är raden redaktör oftare kallas en kopia redaktör, eftersom direkt läsning och redigering kopia är den viktigaste funktionen. Liksom undersöka en text för alla grammatiska fel och för sanering av dålig formulering, måste radredigeraren utvärdera även texten för konsekvens. Exempelvis kan en radredigeraren utvärdera datum i en text att vara säker på att alla datum är konsekventa. Den radredigeraren kan också forskning och kontrollera fakta i ett dokument att vara säker på att alla fakta är korrekta.

Långa manuskript kan vara något mödosam för en linje som redaktör, men oerhört viktigt att redigera. Flitigaste läsare är bekanta med den klassiska Alexandre Dumas misstag i De tre musketörerna där han gör faktiskt D'Artagnan en musketör vid två olika tillfällen. En linje redaktör skulle naturligtvis kontrollera arbetet för misstag. Många nyare översättningar av Dumas arbete fastställer datum och gör D'Artagnan en musketör endast en gång. En linje som redaktör kan också leta efter inkonsekvenser av karakteriseringar i långa manuskript eller noveller. Om ett tecken verkar vara agerar i strid med tidigare uttalanden, kommer radredigeraren frågan författaren. På författarens råd linjen redaktör kommer därefter göra lämpliga ändringar. Ett bra och ganska kul exempel på denna form av förfrågan är i William Goldmans The Princess Bride , som är en fiktiv översättning av ett fiktivt verk av en påhittad författare. I kursiv stil, fångar Goldman hans redaktör reaktion på stora inkonsekvenser i arbetet. Redaktören nästan kastar in handduken efter att inte försonas problemen i arbetet. För redaktörer av alla slag, är detta uppfinningsrik dialog ett vackert exempel på de problem redaktörer möter.

En linje redaktör kan användas på många olika sätt. Tidningar och tidskrifter ofta hyra linje redaktörer. Liksom, kan förlag hyra linje redaktörer. Ofta kommer en rad redaktör arbeta självständigt i ett bolag som frilans. Beroende på erfarenhet och på de människor för vilka radredigeraren verk, kan dessa positioner bli lönsam, eller ekonomiskt olönsamt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.