Vad är en Homofon?

Homofon betyder "låter samma," och en Homofon är ett ord som låter samma som ett annat ord, men med en annan stavning och en annan innebörd. Många Homofon exempel dyka upp i listor över vanliga förvirrade ord. De är de ord som utgör en av de största klasserna av stavfel. Några exempel på vanliga Orgel att människor ofta substitut för varandra när du skriver är: ? där deras, they're
? Även till, dra
? färdig redan
? kapital, Capitol
? citera, syn, webbplats
? stillastående, brevpapper
? idle, idol
? dess, det
? bly, ledde
? miner, mindre
? slätten, plan
? väder, vare
? alla tillsammans, helt
? Who's, vars ska Ordet Homofon inte förväxlas med Homograf , som betyder "skriven samma. "Homofon bör också skiljas från homonym, som hänvisar till ett ord som både låter lika och ser likadan ut, men har en annan betydelse än och ett annat ursprung än något annat ord.

Vad "samma ljud" betyder är öppet för vissa tolkningsproblem dock, eftersom inte alla håller med om att uttal måste vara identiska för båda orden vara Orgel. Till exempel, Merriam-Webster ordböcker identifiera som homofoner ord som låter likadant men har olika stress. Ett exempel är substantivet insikt , som accent på första stavelsen, och verbet anstifta , som accent på den andra och sista stavelsen.

Dessutom, eftersom dialekter av engelska ingår som en aspekt olika uttal, är det ett faktum att olika människor har olika Orgel. Den berömda exemplet går, för en del som talar engelska, Mary, rolig, och gifta sig är Orgel. För andra är de ord där vokalerna har tre helt olika uttal.

När identifiera Orgel, är det viktigt att komma ihåg att stavningsvarianter inte skapar Orgel. Till exempel, yoghurt och yoghurt är inte Orgel: de är på samma ord stavas på två olika sätt. Detsamma gäller cookie och cooky. Detta gäller också för flera välmenande ord, som anses vara ett enda ord, och därför inte berättigade att kallas homographs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.