Vad är en Blurbologist?

I filmen naturkrafterna , porträtterar Ben Affleck en professionell författare som specialiserat sig på blurbs bok jacka, fann korta biografier och lysande recensioner vanligen på inbundna böcker. Sandra Bullock karaktär frågar honom vad han gör för en levande, som han motvilligt medger. "Oh, you're a blurbologist!" utbrister hon, till sin förtret.

I verkligheten, vad som ansågs vara blurbologist är inte det värsta ödet att drabba en professionell författare. Färdigheterna hos en erfaren blurbologist är mycket efterfrågad av förlagen, PR-företag och reklambyråer. En blurbologist specialiserat sig skriva korta men talande stycken kallas blurbs inom förlagsvärlden. En ny bok av en etablerad deckarförfattare skulle bli överlämnad till blurbologist för en positiv vinkling på bokens potential: "Författare John Doe har ännu en gång lyckats fånga krasslig glans och gotiska sorg av organiserad brottslighet i det glada tjugotalet. Följande i fotspår hans hyllade kriminalroman, Knock 'Em Dead , utforskar Doe nya bok en ny generation av Diamante brott familjen. . . " kan en blurbologist också att uppmanas att skapa en kort biografi över författaren för publicitet eller för att skapa kopia säljfrämjande reklam eller annonskampanjer. Om en bild kräver en humoristisk bildtext, en redaktör kan konsultera en staffer känd för att vara en begåvad blurbologist för några kreativa idéer. titel blurbologist inte alltid är en officiell ett, och ett antal professionella skribenter kan skapa kort, översvallande blurbs för sina kunder. En erfaren blurbologist är dock mycket duktiga skapa Blurbs som kittla raden av överdrift men inte över den.

Det finns inga specifika studier för att bli professionell blurbologist, annat än ett stort intresse för kreativt skrivande område och en förmåga att skriva kopia som är stram och kondenseras. En blurbologist är i reklam och säljfrämjande verksamhet så mycket som att berätta, så att han eller hon ska känna sig bekväma med att använda mycket beskrivande språk och några överdrift för att generera positiva allmänt intresse i en ny bok eller andra medier release.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.