Vad är The Godfather?

The Godfather är både en 1969 roman av författaren Mario Puzo, och en 1972 års Oscar vinnande filmen, regisserad av Francis Ford Coppola, och anses av många kritiker vara en av de bästa filmerna någonsin gjorde. Med en imponerande skådespelare som Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, Talia Shire, Diane Keaton och James Caan, är filmen en svepande episka historien om ett familjeöverhuvud inom maffian i USA. Boken krönika resan av Vito Corleone, han blir Gudfadern, eller chef för en mycket viktig maffian i Amerika, och sedan fokuserar på väg Vito yngste son, Michael, som han till slut tar på sig rollen av Gudfadern och chef för familjens affärer. I filmversionen av The Godfather , är huvudinriktningen inte på Vito tidiga liv, men istället för Michael övergång från avslå livet på sin far och ett liv i den organiserade brottsligheten , för att i slutändan även omfattar denna väg. The Godfather: Part II , som många kritiker är utan tvekan den bästa filmen uppföljare som någonsin gjorts, fortsätter att följa Michael är hans val alienerar honom från sin älskade hustru Kay, men också gå tillbaka till att se över tidiga historia av Vito som spelas av Robert De Niro. I huvudsak den andra filmen omfattar de delar av boken inte filmade i den första filmen. Både boken och filmen version av The Godfather är fascinerande karaktär undersökningar som tyder på den förföriska vägen till makt genom olagliga medel. I den första filmen, är Michael dating sin flickvän, Kay, och de deltar i bröllop Michaels syster Connie. Det är klart spänning mellan Michael och hans far. Michael har bestämt avvisat väg organiserade brottsligheten, och innan filmen börjar, tog värvning i armén under andra världskriget. Även Michael älskar sin familj, vill han ingen del av verksamheten och är övertygad om att Kay att det alltid kommer vara hans val.

Events, dock ändra Michael sinne. Ett mordförsök på sin far, vilket ur Michael mordiska sida, och han går med på ett möte med knarkkungen Salazzo, och en polis kapten, för det enda syftet att mörda dem båda. Familjeskydd löper mycket stor i familjen Corleone, liksom den gamla principen om hämnd. Michael agerande tvinga honom att fly landet till Sicilien, medan hans bror Santino (Sonny) fungerar som tillfällig don till familjen Corleone. Sonny är HÄFTIG och helt förfärligt som en Don, och han blir mördad, som inrättats av Connie make. Samtidigt återvinner Vito några av hans hälsa, men ett totalt krig har startat mellan de olika mob familjer (de fem familjer), medan han har att återhämta sig. Han till slut "gör fred" för att avsluta kriget, och har möjlighet att få Michael säkert hem från Sicilien, och under den tiden, Michael, vars sicilianska brud dödas, har förbundit sig helt åt "maffia sätt att leva. " Vito hästskötare honom för att ta över jobbet, och de två tomt hämnd på dem som skapade mobben kriget i första hand.

Michael återansluter med Kay vid återkomsten från Sicilien, och övertalar henne att gifta sig med honom, och försäkrade henne att han kommer att försöka vända familjens talan mot laglig affärsverksamhet. Men olaglighet organiserade brottsligheten är inte lätt escapable, och Michael är oförmögen att befria sig själv eller verksamheten från en fortsatt väg för korruption. Kay bor lita på ett tag, men lämnar Michael i slutet av boken, och i slutet av den andra filmen. När Michael blir allt mer korrupt, order han att hans svåger lag, och senare i The Godfather: Part II beordrar att hans egen bror Fredo. Han har blivit helt skoningslöst, oförmögna att förlåtelse, och intensivt korrupta. Även om han vinner makt, förlorar han så gott som allting annat. Pöbeln levnadssättet är oförenligt med att ha normala familjerelationer.

Den filmade versionen av The Godfather möttes med stor spänning, eftersom Många njöt Puzo's book. Gjutning var geni, särskilt gjutning Al Pacino som Michael Corleone. I en intervju på Inside the Actor's Studio , berättar Pacino hur Coppola beslut att kasta ut honom hade stött på motstånd, och för en tid under de första dagarna av filmning, förväntade Pacino varenda dag att han skulle sparken. Detta, film kritiker hävdar, skulle ha varit ett stort misstag. Även om filmen dragen den ojämförliga Marlon Brando, The Godfather är verkligen drivs av berättelsen om Michael, och det är Pacino tolkning av den del som gör filmen så mycket kylning och effektiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.