Vad är Sinister?

Sinister används i skriftlig konst och film för att ge tips om saker att komma in senare plot utvecklingen. Det kan vara mycket bred och lätt att förstå, eller det kan vara komplicerat användning av symboler, som sedan kopplas till senare vänder i ytan. Ibland kan en författare kan medvetet använder falska tips, kallas villospår, för att skicka läsare, tittare i fel riktning. Detta är särskilt fallet med Mystery Writers, som vill begrava ledtrådar till en gåta i information som är delvis sant och delvis falskt.

Sinister är en gammal litterär enhet. Användning av det inträffa innan utvecklingen av romanen i 18th century. Både Chaucer och Shakespeare anställda Sinister, gjorde som Dante. I korta dikter, kanske förebådade inte vara särskilt effektivt, men på längre dikterna, som ofta var den textanalys av medeltiden, förebådade är mycket effektivt och viktigt. Till exempel i Chaucers Troilus och Criseyde , Troilus glimtar Criseyde och känner "hemska glädje" av kärlek till att titta på henne. Detta är Sinister eftersom det connotes att Troilus kommer att ha glädje i hans kärlek, men också lida av det.

Shakespeare använder Sinister ofta, ibland i ganska uppenbart sätt. Romeo and Juliet båda prata om att dö. Däremot kan Shakespeares använda förebådade också vara ganska subtila, och kritiker argumentera om vad vissa symboler förebådar. Spöket i Hamlet är ofta tros förebåda död av royaltyn i Danmark, men vissa hävdar att det bara förutsäger Hamlets död. I början 19th century, sysselsätter Jane Austen Sinister tekniker ganska lekfullt i hennes arbete Northanger Abbey . Romanen är tänkt att försiktigt parodi de gotiska romaner som produceras av författare som Mrs Radcliffe. I synnerhet anges i användning av och diskussion om The Mysteries of Udolpho hjältinnan Catherine på en resa i fantasin som får henne i en hel del problem med sin älskade Henry. Hon tillbringar en eländig natt på Abbey tro på hemliga gångar och nyfiken skåp som kan avslöja fruktansvärda hemligheter. Senare finner hon att hon har låst skåpet själv, och att dess innehåll är listor tvätt räkningar.

Charlotte Bronte använder Sinister till fantastiska effekt Jane Eyre . Den mycket namnen på de platser hon stannar antyda hennes känslomässiga erfarenheter på dessa platser. Jane's serie av bilder förebåda även hennes öde genom resten av romanen, och deras beskrivningar är en underbar användning av denna litterära enheten

I film, M. Night Shyamalan anses vara en av de bästa utövarna av Sinister. Han är utan tvekan mest effektiva i filmen Tecken . De flesta av de tidigare aspekter av filmen som den bror förmåga att slå hårt med en fladdermus, vattnet glasögon, dialogen mellan den döende hustru, och sonens astma alla ansluter till efter den lyckade besegra invaderande utomjordingar. Allt i tecken är så omsorgsfullt konstruerade att praktiskt taget varje sekvens, varje uns av karaktärsutveckling, och nästan all dialog kan ses som förebådade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.