Vad är Shenanigans?

Shenanigans är verksamheter som är avsedda att vara elak och lekfull. Upptåg och skämt, till exempel, är båda anses vara spektakel. Denna term används också ibland att hänvisa till bedrägliga verksamheter som orsakar skador, irritation, eller upprörd, och folk kan använda termen "inget spektakel" i betydelsen "ingen Funny Business", vilket innebär att sådan verksamhet inte kommer att tolereras. Denna term är speciellt vanligt i USA, som kan vara dess ursprungsland, även om ingen är säker. Detta ord har rötter som är dold i dunkel. Ingen verkar kunna räkna ut var "spektakel" kommer från, och när folk börjat använda det. Medan ordet låter misstänksamt Iriska verkar det inte ha några rötter i iriska. Betydelsen av ordet är också ganska hal, eftersom det används i en mängd olika sätt, och det antas som en slang term har ytterligare grumlade dess mening. Märkligt nog folk sällan använder en besynnerlig form av "spektakel". Uppenbarligen en enda SKOJ är helt enkelt oerhört. I vissa kommuner, som pratar om "spektakel" i betydelsen av lek, särskilt barns lek och barnens lekar. Andra människor använder termen i förhållande till upptåg, skämt, TOKIGHETER och allmänt kul, beskriver lättsamma aktiviteter som är tänkta att vara en njutning för alla parter. Vissa barer och restauranger bär namnet "Shenanigans," förmodligen hänvisning till detta gemensamma användningen av ordet.

Shenanigans kan få mer olycksbådande konsekvenser, dock. Vissa använder termen för att beskriva förtroende tricks och annan bedräglig verksamhet som är kopplad till förseelser än kul gånger. Offren för den här sortens spektakel kan vara generad, förödmjukad, eller skadade, och de riskerar att förlora pengar också. Vissa människor använder även termen att tala om tvivelaktiga politiska metoder, talar om "spektakel i valet" eller hänvisar till tveksamma metoder i politiska kampanjer och förvaltningar spektakel i meningen tricks.

I vissa regioner i USA, folk använder termen "samtal spektakel" för att tala om någon ringer upp för tvivelaktiga verksamhet. Någon som misstänker att han eller hon var bilked en bil reparationsverkstad, kan till exempel säga "jag kallar spektakel", vilket tyder på att någon form av bedräglig verksamhet eller förseelser kan förekomma. Praktiska Jokers kan också hitta tabeller vände på dem som offer som kallar spektakel, få ett slut på skämt som anger att de har sett igenom det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.