Vad är Scare quotes?

Scare quotes är citationstecken som inte används för att identifiera ett direkt citat, utan snarare att uppmärksamma en viss fråga under diskussion. Det finns ett antal olika sätt att använda skrämma citat, men det viktigaste att komma ihåg när du använder dem är att de har en negativ klang. Innan du använder Scare quotes, bör du överväga de negativa konsekvenser som går tillsammans med dem. En klassisk användning av Scare quotes kommer upp när någon vill använda ett uttryck samtidigt distansera sig själv från det. Exempelvis kan någon skriva om själv-förbättringen kurser använda termen "självförverkligande" i Scare quotes, vilket tyder på att uttrycket kommer från den organisation som erbjuder kurser. Användningen av Scare quotes tenderar också att ifrågasätta om det ämne som diskuteras.

People också använda Scare quotes på ett nedvärderande sätt, då de kan bli känd som håna citat. Någon Penning en rasande insändare om ett möte i en stad planeringsutskott kan använda Scare quotes så här: "medlemmar i" planering kommissionens påstående att arbeta för staden, men jag tror att de är att anta en politik som faktiskt arbetar mot oss. "I den här meningen, att håna citat tyder på att planeringen kommissionen är en vanhedrande organ som inte gör sitt jobb. Du kan också se Scare quotes bifoga en slang term eller onormal användning av ett ord, ofta i att distansera mening diskuteras i andra stycket. En medlem av den äldre generationen kan till exempel sätta "rap music" i Scare quotes att identifiera den som en slang term, medan någon som ville göra nedvärdera genren kan säga rap "music", och tillade en känsla av sarkasm.

är Den läckra ironi och sarkasm i Scare quotes inte begränsat till text. I talad kommunikation kan människor skurk fingrarna över huvudet och vifta dem föreslå Scare quotes medan de diskuterar något, till exempel, eller de kan ändra sin röst för att identifiera Scare quotes. I vissa fall kan personer med göra Scare quotes i talad kommunikation explicit, med ett uttalande som: "Budet-Unquote planerar kommissionen inte verkar göra ett mycket bra jobb", eller "Citatet Humane Society Unquote verkar att döda en massa djur. "

är Scare quotes ofta överutnyttjas, så du bör alltid utvärdera en situation innan de tillämpas. Förvara sarkasm faktor när man använder skrämma citationstecken, eftersom de ofta ändrar betydelsen av den inneslutna ord eller fras till dess motsatsen. Skulle du köpa frukt från en dagligvarubutik med "färsk frukt" i Scare quotes, eller försäkring hos ett bolag reklam "låga"?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.