Vad är Royal We?

kungliga vi, den viktorianska vi eller på latin pluralis majestatis är hur en person, vanligtvis en linjal, kan använda en pluralform personligt pronomen att hänvisa till sig själv. Kungar och drottningar är mest känd för att använda, och den kungliga vi tyder på att kungen eller drottningen är något mer än en enstaka person. En vanlig förklaring är att en härskare talar som en individ och en företrädare för sitt folk.

Använda en kunglig vi är också känd av olika ord nosism , och det har varit både hyllade och kritiserade. Många avvisar användningen av nosism för dem som inte har rätt till frasen när det är vettigt. Royalty som representant för ett folk är definitivt plural, men så blir gravida kvinnor, och som Mark Twain föreslår, kanske "folk med bandmaskar. " Sådana kritiker nosism har förkastat det skriftligen eller när en underordnad talar som representant för dem som han eller hon verkligen inte representerade. Dessutom är helt klart en monark inte riktigt representerar folket när han eller hon meddelar: "Vi ska ha vår bad nu. " Det är därför, förutom att tala som representant, den kungliga vi visar en individ är något viktigare än de flesta andra individer. Det kan kallas en singulär av intensitet. Detta är hur det tolkas när det kungliga vi förekommer i Koranen. Även forskare har diskuterat saken, mest slutsatsen att när Allahs ord hänvisar till Allah som "vi" de helt enkelt betyder Gud är allt och mest upphöjda, eller Högste. De tyder inte på en mångfald av gudar, något som den islamiska religionen undviker och protester mot. I Islam finns det "ingen Gud utom Allah, och Allah ensam har rätt att vara" vi "eftersom hans gestalt ensam är värd tillbedjan.

Tillsammans med Kungliga vi, kommer du att finna sin komplimang i plural pronomen. Dessa inkluderar vår, vårt, och oss. När en monark är omtalad i tredje person, men han eller hon vanligtvis inte kallas de, eller dem. Blanketten "Ers Majestät, är vanligare än vår majestät, om inte talaren representerar mer än en högtalare. Det bör noteras att pluralis används sällan i dag. Även i den viktorianska perioden, drottning Victorias används i meningen "Vi är inte roade, är" ifrågasatta som inte är en äkta plural av majestät. Hon talade om en grupp kvinnor som också var inte roade när hon förmodligen gjort detta yttrande. Du kommer att se ett antal period filmer där den kungliga vi är mycket konstant. Drottning Elizabeth I använt verkligen det, liksom många ryska härskare och franska härskarna. Vissa antyder att den har fallit ur bruk eftersom monarkier är helt enkelt inte investerat så mycket makt som tidigare var fallet. Även de kan vara härskare, parlament tenderar att göra de flesta beslut om ett land, och folk kan välja parlamentsledamöter.

Det finns också förslag om att minskningen av den franska monarkin under franska revolutionen kan ha stoppat andra monarker, som fruktade liknande revolutionerna, från att använda den kungliga vi. Använda den för att föreslå höghet över folk kan hetsa dem som var mest förtryckta i monarkiska system. Alltså plural av majestät eller intensitet föll ur bruk i stor del, och de platser du är mest sannolikt att stöta på den nu är i filmer, teleplays eller böcker som representerar en viss avlägsen tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.