Vad är Personifikation?

Personifikation är handlingen i tal och skrift ge döda ting, abstrakta begrepp eller åtgärder, människa eller nära mänskliga egenskaper. Det är annorlunda än antropomorfism, vilket ger djuren både människors personlighet och beteende. Personifiering är en typ av metafor eftersom det är ett metaforiskt sätt att krydda skrift, och göra det abstrakta mer relatable.

Även personifiering är en vanlig litterär enhet i poesi, är det också i det dagliga Gemensamma tal. Till exempel kan en person tittar på en klocka och säga, "Time mig borta från mig. Det antyder att begreppet "tid" har egen vilja, och den person som försökte brottas med tid att stanna där. Time dock "kom undan. "

Även yngre barn använder personifiering regelbundet. Ett barn kan bli tillfrågad om han kastade en penna. Barnet kan svara, "jag inte kasta det. Den kastade sig själv. "Även om barnet här använder personifiering som ett undandragande taktik, är han fortfarande ger penna något mänskliga egenskaper som den inte har. I litteraturen är det lätt att hitta exempel på personifiering. Fog "kalla kårar. " Tankar "explodera. " Trees "hot. " Clouds "förebåda. " Döden blir en "budbärare. " Dessa exempel är alla sätt som en författare kan använda personifikation få vanliga föremål eller abstrakta begrepp huvudsakligen levande och ge mer av en emotionell känsla för läsaren. Exemplen ovan ger också de saker som personifierade mänskliga egenskaper, som ansluts till läsarens förståelse av den mänskliga världen, och mänskliga handlingar. I tidningen I samband gav Joseph Campbell en intervju 1985 där han föreslog att personifieringen var ett sätt på vilket dessa efter en religion kom till rätta med den enorma och abstrakt gudsbegrepp. Naturligtvis Bibeln börjar ganska snart, säger oss att människan är tillverkad i "Guds avbild. " I den judisk-kristna traditionen detta personifierar omedelbart Gud. Gud är manlig och ser ut som en man.

Denna personifiering tillåter människor att lättare hålla sig till tanken på en personlig Gud, eftersom han är som en far, som är mycket likt resten av oss. Tidigare religiösa begrepp tyder också personifikation av ett antal saker som finns i miljön eller i stjärnorna.

animism ser aspekter av det gudomliga i enkla naturliga element, som solen, månen, träden, eller floden. Genom att tillskriva människor uppsåt eller egenskaper för dessa objekt, bättre förståelse för vad som utgör en gudom eller flera gudar är nådd.

Om solen skrattar när det är hög i himmel, eller månen sover, dessa astralkroppar plötsligt mänsklig och därför en person som kan relatera till dem. Omvänt, när solen beskrivs i rent vetenskapliga termer blir det avlägsna och opersonliga. Det kan förstås vetenskapligt, men är mycket svårare att "få" känslomässigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.