Vad är OBSTRUKTIONSPOLITIK?

OBSTRUKTIONSPOLITIK innebär att man använder olika taktik för att försena eller spåra ur en konversation. Termen är i allmänhet förknippas med vägran att samarbeta, eller ett avsiktligt försök att göra en konversation helt onödigt. Många människor tycker blockadpolitik vara mycket frustrerande, särskilt när de försöker ta itu med allvarliga problem, men taktiken kan också användas med fördel i vissa situationer.

Denna slang term refererar till en bokstavlig stenmur, som tenderar att vara ett betydande hinder. När någon stenmurar någon, agerar han eller hon i huvudsak som en vägg i konversationen, vilket gör det omöjligt för saker att gå vidare. Man kan också säga att prata med någon som försöker stenmur någon annan är ungefär som att prata med en sten.

Folk kan Stonewall varandra på flera sätt. Det enklaste är att helt enkelt hålla tyst och vägra att svara eller reagera när ifrågasätts eller provocerade. Vissa tycker om att använda denna blockadpolitik tekniken när det handlar om personer som de tycker är orimliga, i tron att genom att vägra att mata samtal eller gräl, kan de dock situationen snabbare, eller åtminstone uppmuntra andra parten att ta en paus och sval av.

OBSTRUKTIONSPOLITIK kan också göras genom att slugt avböjningsyta varje fråga som ställs, att vägra svara på frågor, eller svara på frågor med ytterligare frågor. Svara på frågor snett eller otydligt är också en form av blockadpolitik, är parceling ut information som meagerly som möjligt att förlänga samtalet. I de flesta fall är målet med blockadpolitik är helt enkelt att skapa en försening, snarare än att hålla konversationen bort för alltid. Ett stort antal människor i ett urval av situationer kan anklagas för blockadpolitik. I politiken är människor ofta anklagas för blockadpolitik när de vägrar att svara på frågor om politik och frågor, särskilt om sådana frågor ställs av en kommitté som är tänkt att utreda en situation. OBSTRUKTIONSPOLITIK också förekommer i mellanmänskliga relationer, och i näringslivet, där förseningar kan ibland vändas till viktig fördel.

När någon är blockadpolitik dig, har du antal optioner. Vissa människor tycker att det är bättre att gå bort och låta den andra parten tycker att situationen har innan du försöker igen. Andra anser att sondera så småningom kommer att skapa en spricka i väggen som skulle kunna utnyttjas, men detta kan ta ett tag. Ibland, helt enkelt säger en medvetenhet om det faktum att ni är stonewalled är tillräckligt för att uppmuntra samarbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.