Vad är "Humble Pie"?

amerikanska metafor för en förnedrande ursäkt, ätande (kokt) Crow , har en mycket äldre brittiska motsvarigheten, äta Humble Pie . Både kokta kråkan och tvivelaktiga ingredienser "Humble Pie" innebär en fattig mans mat, vilket man har lagt till ödmjukhet till mixen. En person som förlorar en särskilt stor satsning eller förlorar i trovärdighet efter skryt eller skryta med största sannolikhet dömd att äta en metaforisk servering av Humble Pie som botgöring.

Ursprunget till uttrycket Humble Pie kan spåras tillbaka till medeltiden, trots att den med ödmjukhet eller smärtsam förnedring är inte så direkt. Efter en jakt skulle innanmäte av slagna djur ofta bakas in i en kött paj och serveras på de anställda eller andra med låg social ställning. Dessa organ och andra slaktbiprodukter kallades ursprungligen numbles , men med tiden som gemensam standard ändras från "en numble" till "en umble," vilket gör kötträtt som "en umble paj. "

Eftersom umble pajer serverades i första hand till de mest ödmjuka tjänare, en förbindelse som utvecklats mellan konsumtion av en tvivelaktig utan fyllning skålen och en verklig känsla av ödmjukhet. Ordet "ödmjuk" i det metaforiska "Humble Pie" kommer från det latinska humilis , som betyder "av jorden", medan "numble" eller "ödmjuka" i en verklig umble paj kommer från franska och gamla engelska ord som betyder "rygg". Släppa ursprungliga H ljudet från vissa ord är vanligt i vissa brittiska dialekter.

Äta Humble Pie är tänkt att vara en metaforisk straff för överdriven arrogans eller skryta. Få människor äter upp en antenn frivilligt, men andra kanske vill att särskilt beskäftiga offentliga personer eller kränkande arbetsgivarna skulle ta en bit eller två, särskilt när de bevisligen fel på ett mycket allmänt sätt. Äta Humble Pie bör ta gärningsmannen ner några pinnar på en social eller professionell stege, åtminstone tillräckligt länge för att känna sig ödmjuk eller ordentligt straffade för sina högdragna beteende.

finns recept på nätet och i forskning kokböcker för faktisk Humble Pie, även om ingrediensen listan kan bli svårt att få i standard livsmedelsbutiker. Det finns också fiktiva "recept" för att skapa en metaforisk Humble Pie, inklusive streck av ursäkter, koppar förlåtelse, en nypa ödmjukhet och så vidare. Det viktigaste att komma ihåg om Humble Pie är att veta när den behöver serveras, och som förtjänar att få den största slice.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.