Vad är Hoosegow?

Någon gång i nästan alla västerländska romanen, åtminstone ett tecken tycks hamna "i hoosegow. " Denna färgglada slang term är bara ett annat ord för "fängelse" och verkar härröra från tidigt 20th century. "The hoosegow" med hänvisning till ett fängelse i allmänhet höras i den amerikanska västern, och suppleanter slang till fängelse eller fängelse i likhet med häktet, briggen det gemensamma, det pokey kan Slammer, och det stora huset höras i andra regioner i världen.

etymologi av "hoosegow," liksom många termer från den amerikanska västern, är rotad i det spanska språket. Ordet är en förvrängning av Juzgado , ett spanskt ord som används för att hänvisa till en domstol, som härstammar från det latinska ordet judicare , som råkar vara nära släkt med engelska ord som "domare" och "rättvisa". Den första dokumenterade fallet av den hoosegow i tryckt inträffade 1908, och ordet kan vara ännu äldre. Som en allmän regel, detta ord används specifikt med hänvisning till ett fängelse, särskiljer det från ett fängelse. Ett fängelse är en anläggning som är avsedd för långvarig isolering av fångar, typiskt inklusive bekvämligheter som en medicinsk klinik och ett bibliotek för användning av fångarna. Ett fängelse, däremot, är mycket spartanska och ger ett absolut minimum som krävs för ett par dagar av instängdhet. P

Någon kan kastas in i hoosegow för ett obegränsat antal brott, allt från offentliga fylleri till stöld, och någon som kan överföras från hoosegow till en formell fängelset om han eller hon är dömd för ett brott som kräver långsiktiga fängelse. Normalt folk kvar i hoosegow för endast korta perioder, såsom övernattning vanligen används för att innehålla alkoholister, och de behöver inte ange fängelse om de inte dömts för brott. Undantaget från denna regel är en fånge i häkte, som kommer att vara fängslade i väntan och genomgår en rättegång.

p

Någon normalt släpps ut från hoosegow när någon anländer till borgen honom eller henne, men i vissa fall fångar kan helt enkelt ut på morgonen när det fastställs att de inte längre är ett hot, särskilt på landsbygden. Dock vinden en vistelse i hoosegow upp en ständige rekord, och den intagne kan bli skyldig att betala böter eller närvara vid en rättegång domstol för att lösa problemet som landade honom eller henne i hoosegow i första hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.