Vad är Herd Behavior?

Om du någonsin sett en art show om vallning djur, kanske du har sett vad en panikartad flykt ser ut att plötsligt kaotisk rörelse när en hjord av djur får panik och börjar brista i alla riktningar. Stampedes är inte planerade evenemang, men de tenderar att påverka hela besättningen, och de kan leda till ganska katastrofala resultat som skadade djur som fångats eller. En panikartad flykt kan också ge positiva resultat, som de flesta av de djur som flyr ett rovdjur, som alltså skyddar besättningen överlevnad. Dessa oplanerade händelser kallas besättning beteende och begreppet har tillämpats på många aspekter av mänsklig kultur. Även om vi kanske tror att vi är individer, kan grupper av människor agerar i samförstånd, särskilt i situationer som lämnar lite tid för beslutsfattande. Liksom besättningen stampeding, besättningens beteende hos människor kan ha negativa eller positiva effekter.

Termen besättningen beteende eftersom det gäller för människor först förekommer i Dr Wilfred Trotter's 1914 book instinkter Herd in Peace and War . Det var inte direkt en ny idé, men Trotter kan krediteras med frasen. Sigmund Freud, till exempel utförligt diskuterar hans idéer om publik psykologi, och Carl Jung föreslår att dessa psykologi är en följd av allmänna eller kollektiva omedvetna. Du kan se många exempel på besättningen beteende i nationalekonomi. Till exempel om ett fåtal personer att börja sälja en viss typ av materiel, kan det leda till en massiv försäljning Spree och panik, och lämna marknaden öppen för att krascha. På samma sätt kan du titta på beteendet i minuthandeln på dagen efter Thanksgiving försäljning. Människor har skadats i ett försök att komma till en speciell vara som erbjuds till ett mycket bra pris, när dörrarna till en butik öppnas och publiken stampedes i. Sådana stampedes har också förekommit vid rockkonserter med öppna sittplatser, där alla människor försöker rusa att få närmast platser till fronten. Dessa har ibland fått tragiska resultat. En del av besättningen beteende som ofta påpekas är att beståndet är inte helt intresserad av att skydda gruppen. Istället egenintresset är en primär drivkraft. Flockdjur, då de fruktar ett rovdjur arbete att komma in i mitten av besättningen så att de är mindre sårbara, precis som folk bara har egenintresse i åtanke när de ta ner andra för att komma till ett billigt sålda objekt, eller framsätena en rockkonsert, eller ännu mer när de börjar sälja eller köpa aktier för att antingen göra en vinst eller göra en investering som kommer att vara lönsamma inom en mycket snar framtid. saker som huspriserna kan bestämmas av besättningen beteende och kan utökas genom rapporter. Under 2007 Santa Rosa, Kalifornien Press Democrat skisserat ett argt brev till redaktören bad dem att vänligen inte skriva något annat på den nedgång på bostadsmarknaden. Författaren befarade att de fortsatta rapporterna körde priset av sitt eget hus ner, med andra ord han fruktade besättningen instinkter andra som skulle panik och försöka sälja innan bostadspriserna sjönk mer, som bara skulle leda till en nedgång i bostadspriserna samt översvämmade marknaden. kan Herd beteende kallas med andra namn som "mob mentalitet. " En plötslig kris eller en demonstration som får i ordning kan bli föremål för människor "valla" in i våldsamma sammanstötningar med andra. Mer helt enkelt en stor grupp människor flockas till ett enda område kan producera panik och stampeding, upplopp, våld, och enorma dödssiffrorna.

Det finns också en oskyldig faktor för att fösa beteende. Folk ser ofta att andra ska se hur man beter sig. Ges ett val mellan två liknande butiker som är nästan tom, folk nästan alltid väljer den butik som har andra människor i den, vilket motsvarar önskan att gå med besättning. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.