Vad är Flash Fiction?

Kortprosa är typ av kort berättelse, även kallad mikro eller plötslig fiction. Det är en fullständig historia som brukar berättas i runt 500 ord. Det finns många Kortprosa historier som inte är mer än 100 ord. Ju kortare hela historien, desto bättre.

Kortprosa berättelse skrift är en konst i sig. För att kunna bygga en komplett berättelse med tecken och en tomt inom detta ord räkna kan vara otroligt svårt, men det kan också vara ett sätt att utvecklas en berättelse idé på en kort tid. Förmågan att berätta en historia på 100 ord som har en inverkan på läsaren är lika imponerande som förmågan att skriva en roman.

I dagens snabbt föränderliga värld, där människor inte längre har tid att läsa romaner, har dessa korta berättelser vunnit popularitet. Det finns många litterära webzines och några tidningar skriva ut att fokusera enbart på denna typ av fiktion. Berättelserna kan passera alla genrer och kan läsas på några minuter.

Med Flash fiction, förmågan att konstruera meningsfulla, är ändå kortfattade meningar en viktig faktor. Varje mening är viktig. En kort bit Kortprosa bör innehålla en samling stora linjer.

Termen Kortprosa tros ha sitt ursprung i 1992 med antologin Kortprosa , skriven av Denise Thomas, James Thomas och Tom Hazuka, men ursprunget mikro fiktion kan ses så långt tillbaka som den grekiska historieberättare. Mer moderna utövare av denna skrift omfattar Ernest Hemingway och Franz Kafka. Med tillkomsten av Internet, har Kortprosa exploderat i popularitet. Det finns klasser om hur man skriver bra bitar flash-fiction. Det finns även tävlingar, såsom skriva en berättelse Kortprosa på en öl matta .

pluskontot att skriva denna typ av berättelse är att vem som helst kan prova den. Du behöver inte binda dig till historien som när du skriver en roman. Även om det kan låta mycket svårt, vissa människor har en naturlig talang för att berätta en historia på ett mycket kort, och i stort sett allt går.

Även om historien borde ha alla delar av en längre novell, som bokstäver, rita och så vidare, hur du berätta historien är upp till dig. Tänk på en reporter skriver en berättelse inom ett visst antal ord, detta skulle kunna uppfattas som grund för flash fiction. Om du inte känner till romanen inuti dig, varför inte prova ett par olika historier Kortprosa och se hur de utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.