Vad är Buffy Studies?

Buffy Studies, är ett akademiskt fält fokuserat på succé-tv-serien Buffy och vampyrerna , tillsammans med spinoff Angel och en mängd andra material, inklusive allt från tarotlekar till serietidningar. Buffy Studier anses allmänt inom den högre klassificeringen av kulturstudier, med många akademiker att placera den vidare inom studiet av populärkultur specifikt. Även idén om "Buffy studier" kan tyckas skrattretande är det faktiskt tas på allvar, om än med en mycket liten grupp inom den akademiska världen, och fältet med har en egen vetenskapliga tidskrifter, som Slayage och Watcher Junior för studenter.

Buffy och vampyrerna pågick från 1997 till 2003, med 144 episoder producerade totalt ger en mängd material för akademiska studier och analys. Förutom tv visa sig, en enorm rikedom av Buffy-relaterat material har tagits fram, vilket ger ytterligare frukt för analys av den så kallade "Buffyverse," det kollektiva materialet som består av fiktiva universum där serien utspelar sig. Många anser att samtidigt som den visar var tänkt att vara rolig och roligt, förutsatt att det också en hel del att tänka på för tittarna, berör frågor som feminism, tro på högre makt, sexualitet, kön, familj och vänskap. Alla dessa frågor har gett möjligheter till studier för människor inom Buffy studier.

Akademiker kan vända Buffy Studier från en mängd olika akademiska områden, bland annat psykologi, filosofi, antropologi, Musikologi, lingvistik, film studier, existentialism, narratology och teologi. Frågor som jämställdhet, är familjens dynamik, religion, magi och mytologi också starkt studerades i den akademiska världen, så vissa akademiker tycker att deras intressen passar ihop perfekt till området Buffy Studies. Som fallet är i andra nisch akademiskt område har vissa akademiker speciellt satsat så att säga, en fordran på en särskild aspekt av Buffy Studies, allt från att använda språket på show till föreställningen inflytande på den amerikanska kulturen.

Människor som arbetar i Buffy Studierna kan lämna arbeta för publicering, delta i akademiska konferenser, och leda universitet och klasser högskola som fokuserar på olika aspekter av området. Införandet av klasser på Buffy och popkultur i allmänhet inom universitet har kritiserats av vissa människor, som anser att dessa klasser är tveksamt akademiska värde. Med tanke på den mängd akademiska stipendium bakom studien av populärkultur, kan dessa argument ses som lite bastant, trots allt, tidigare marginella akademiska områden som feministiska studier är nu allmänt accepterade och välkomnade på de flesta stora universiteten.

Du kan också höra Buffy Studier kallad Buffyology, även om många akademiker skygga denna termin. De flesta som arbetar i Buffy Studies göra det på forskarnivå, med grundutbildningsprogram examen i kulturvetenskap, även om vissa studenter kan välja att få ett försprång på området samtidigt som arbetar grader i kulturstudier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.