Vad är BookCrossing?

Termen "BookCrossing" används för att hänvisa till den praxis som att släppa en bok ut i en offentlig plats med avsikt att någon annan ska plocka upp det och läste det. Den är inspirerad av bookcrossing. com webbplats, som registrerar användare som vill delta i BookCrossing och spår över tre miljoner böcker över hela världen när de byter ägare genom BookCrossing utbyten. Bookcrossing kan också hänvisa till att dela böcker med vänner eller skänka böcker.

År 2004 erkände Oxford English Dictionary BookCrossing med en officiell definition, "den praxis som lämnar en bok på en offentlig plats som sedan plockas upp och läsas av andra, som sedan göra detsamma. "Även om de flesta BookCrossing sker genom BookCrossing webbplats kan vem som helst tekniskt utbyte böcker på detta sätt, och många människor gör. Tanken bakom BookCrossing är att introducera människor till nya författare och begrepp och skapa en slags global bibliotek av boken utbyten. När en bok är kvar för någon att hitta, det är "ut", och om det är kvar på en offentlig plats, det anses vara i naturen. När någon vill släppa en bok, han eller hon loggar in på BookCrossing platsen för att registrera den, vilket skapar ett unikt nummer bok identifikation som är skrivet i boken eller på ett Exlibris, tillsammans med BookCrossing URL. Den person som avser att släppa boken noterar var och när det ska släppas, och släcks så att det lossnar. Användare kan söka på hemsidan för kopior av en viss bok, eller en lista med böcker nu vilda i deras område, och sedan gå jakt. När en bok plockas upp, eller fångas, den person som tar upp den går till BookCrossing och loggar boken, ange registreringsnummer och information om var och när det var plockas upp. Efter att den har läst den boken ska släppas på nytt för någon annan läsa.

Begreppet BookCrossing har spridits till populärkultur och platsen ståtar med över en halv miljon medlemmar. Bookcrossers hålla konventioner, handel böcker via posten, och medlemmar stöd av samhället som är i nöd. De kan också delta i regionala meetups att prata om böcker och bara träffa varandra. Även om vissa förläggare har kritiserat metoden och hävdat att det gör ont försäljning bookcrossers motverka att det fria utbytet av böcker faktiskt uppmuntrar människor till att ta upp andra böcker av samma författare, eller om samma ämne, vilket ökar försäljningen eftersom BookCrossing har piqued någons intresse .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.