Vad är Alphabet Soup?

Folk använder termen "alfabetet soppa" för att beskriva ett tal, ett dokument eller annan kommunikation som är så belamrad med förkortningar som det är svårt att förstå. Alphabet Soup är ett speciellt utbrett problem i militär anknytning kommunikation, eftersom militären är oerhört förtjust i att använda akronymer och alphabetisms. För någon som inte känner till det ämne som diskuteras, kan alfabetet soppa se ut fullständig rappakalja.

Denna slang term refererar till livsmedel med samma namn. I betydelsen livsmedel är alfabet soppa en soppa som innehåller nudlar formade som bokstäverna i alfabetet. En skål med alfabetet soppa innehåller ett brett sortiment av bokstäverna omkastade tillsammans, och ibland bokstäverna hända att ansluta och bilda ord. Sett i ett ögonkast, en skriftlig handling kan ibland likna en skål alfabet soppa, med förkortningar spridda på många olika sätt och ingen tydlig definition av de termer som används i dokumentet.

Flera typer av stenografi kan visas i alfabetet soppa. Förkortningar är ord som kopplas ihop de första bokstäverna eller initial ljudet av en grupp av ord, som i "Gestapo" för "Geheime Staatspolizei" eller "laser" för "ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning. "Det är också möjligt att se initialisms, även känd som alphabetisms, särskilda typer av förkortningar som inte är avsedda att läsas som ett ord, utan snarare som enskilda bokstäver, som" EU "för" Europeiska unionen ". Alphabet soppa kan också omfatta näringslivet eller läsaren specifika slang och stenografi, som kan lägga till ytterligare förvirring på situationen. I privata kommunikation, kan alfabetet soppa vara helt acceptabel. Det är oftast lätt att anta, att exempelvis en promemoria från en medlem av militären för en annan kan vara militär jargong, eftersom båda parter förstår vad som sägs. I själva verket kan användningen av jargong bevara ens privatliv i ett sådant meddelande, genom att göra det svårt för folk utanför den inre kretsen att förstå vad som sägs.

Offentlig kommunikation, dock inte bör omvandlas till alfabetet soppa. Även när akronymer och initialisms är särskilt tydliga, så att folk förstår vad som refereras, ett hav av dem kan vara mycket skrämmande och läsare eller lyssnare kan börja ställa ut, snarare än att fokusera på materialet. Tydlighet och förståelsen är avgörande vid förbereder tryckt material eller tal spridas till allmänheten, i synnerhet när man diskuterar allvarliga frågor. I stället för att säga "CIA, FBI, NSA och DSS arbetar tillsammans på detta projekt, att" det kan vara lättare sticka med "amerikanska underrättelsetjänster samarbetar i projektet. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.