Vad är Adjektiv Order?

Adjektiv är en ordklass som får eller inte får finnas på ett språk som används på något sätt att ändra innebörden av ett substantiv. Engelska använder adjektiv utsträckning för att beskriva substantiv mer specifikt. Adjektiv på engelska kan organiseras i ett antal separata grupper, och det finns en viss ordning dessa grupper följer i meningar, som kallas adjektiv så .

Adjektiv ordning är en av dessa saker på ett språk som sällan erkänns av modersmål, som tillgodogöra reglerna undermedvetet och se sina straff använda rätt adjektiv för utan att tänka på det alls. Faktum är att om du skulle fråga de flesta engelsktalande vad adjektiv för var skulle de inte kunna berätta för dig-men om du skulle lägga fram dem med listor av adjektiv och instrueras att beställa adjektiv framför ett substantiv, de kunde göra det enkelt. Adjektiv Ordern är en av de saker som bör läras ut till icke-engelska som modersmål, för att hjälpa sina engelska ljudet naturligt att öron som modersmål. Felaktigt beställde adjektiv ge en mening ett "fel" tycker att modersmål plocka upp omedelbart. De exakta kategorierna som adjektiv tillhör inte skrivna i sten, och olika källor grammatik omfatta mer eller mindre grupper än andra. De flesta har minst sex olika grupper används adjektiv att ändå och sekvensen tenderar att vara densamma.

Direkt före substantivet kommer det ibland kallas fras-making adjektiv eller ändamål adjectives . Dessa är adjektiv som direkt beskriver vad det substantiv som används för, eller hjälpa till att bilda komplexa substantiv. Ett exempel på detta kan vara racing bil , där racing är syftet adjektiv. Innan syftet adjektivet kommer en material beskrivning av substantivet, om det behövs. Detta adjektiv berättar vad substantivet är gjord av, såsom stål racerbil . Innan materialet adjektivet är platsen adjektivet , berättar om substantivet kommer från, som i italienska racerbil . Innan placering kommer färg , som i röda racerbil . Innan färgen är form , som i eleganta racerbil . Innan form kommer en beskrivning av ålder , som i nya racerbil . Innan ålder är storlek , som i små racerbil . I början av nominalfras komma någon yttrande adjektiv , som beautiful eller bästa , som beskriver substantivet hjälp av termer som är subjektiva.

De flesta av dessa adjektiv grupper passar in i adjektivet order av en nominalfras mycket konkret, och sätta dem i fel ordning kommer att göra en mening ljud fel. Till exempel, om vi beskriver vår racerbil som den vackra eleganta italienska racerbil , passar adjektivet för de regler som diskuterats ovan, och allt låter bra. Om, å andra sidan, om vi skulle beskriva det som den italienska snygga racing vacker bil allt är en enda röra, och meningen misslyckas. Å andra sidan kan några av de grupper ibland vara utbytbara i vissa fall, men detta är sällsynt nog att det inte är en fråga för adjektiv för-och ofta är resultatet av en särskild idiomatiska uttryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.