Vad är Absoluta Sanningen?

en absolut sanning, som ibland kallas en universell sanning, är en oföränderlig och bestående faktum. Begreppet absoluta sanningar-vad de är och om de finns-har diskuterats bland många olika grupper av människor. Filosofer har vadade i skiten att definiera absolut sanning i årtusenden. Till exempel ansåg Platon att absolut sanning fanns, men att sanningen på jorden bara var en skugga av stor former av absolut sanning som finns i universum. Alternativt anser många i relativa sanningar, där fakta kan variera beroende på omständigheterna. Det är svårt att motbevisa begreppet absolut sanning, eftersom säga att det inte finns några absoluta sanningar-att det är absolut sant att ingen absolut sanning existerar-i sig är en absolut sanning. Man kan säga, "Från vad jag vet, jag tror det inte finns några absoluta sanningar. " Ändå är detta skumma område. Det finns några saker som vi alla är överens om är helt sant, men de beror på ett avtal i definitionen. Ta till exempel fallet när en person har en katt i hans hus. Självklart skulle ingen komma överens, som en absolut sanning, att denna katt, "var den finaste katten i världen. "Men de flesta människor är överens, eftersom bevis för att vid denna specifika tidpunkt, att det fanns en katt i huset. Vissa kan slingra sig över det faktum att folk kan definiera "katt" på olika sätt, det vill säga, kanske en del inte beskriva ett lejon i ett hus som "en katt i ett hus. "

Folk ser ofta vetenskap att fastställa om något är en absolut sanning, men vetenskapen tenderar att undvika absolutism. Även när forskarna tror rimligen en förklaring, är det ofta burna som teori eller bevis. Men som vi framsteg inom vetenskap, vi ofta hamnar motbevisa bevis. Ännu en hel del bevis i ett ämne som gör det mer sannolikt, men inte gör det absolut sanning.

Många religioner innehåller absoluta sanningar. Till exempel, en kristen kan säga, "Jag vet att Jesus Kristus är min Herre och Frälsare. Genom att följa hans läror, kommer jag bor i himlen när jag dör. "Den kristna detta kan vara en absolut sanning. Att införa detta uttalande på andra är om detta absolut sanning, att de kristna, blir debatteras. Även om många kan enas om att de kristna tror absolut att Jesus är han Herre, det är osannolikt att komma överens om att Jesus är allas Lord är en absolut sanning. När en persons absoluta sanningen utvidgas till alla andra, kan det ses som en filosofisk redogörelse för utslagning. De som inte stöder den absoluta sanningen i en annan är antingen ömkade eller attackerade.

Men väl fungerande samhällen och samhällen är ofta beroende av vissa överenskomna sanningar. Till exempel har den amerikanska våldtäkt och mord som brott och använder språk för att definiera våldtäkt och mord. Misslyckande för ett samhälle att definiera uttrycken, och enas om deras definition skulle kunna resultera i kaos.

Så samtidigt som absoluta sanningar kan vara svårt att få tag i, och svårt att överens om, är några mängd sanningar i allmänhet krävs för ett väl fungerande samhälle. Huruvida dessa sanningar är absoluta eller universell är en fråga som har varit och kommer sannolikt att fortsätta att diskutera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.