Vad TASKSPELERI?

TASKSPELERI är en uppsättning tekniker som används för att skapa illusioner om magi eller knepen kort. Det är oftare kallas trick och ibland FINGERFÄRDIGHET . TASKSPELERI kommer från den franska för "lätthet i handen. "

TASKSPELERI är en av de svåraste färdigheter för trollkarl till perfekt, men också en av de mest imponerande. Det är absolut nödvändigt för de flesta närbild trollkonster, men många steg trollkarlar utnyttjar taskspeleri också. Trollkonster som använder taskspeleri ofta innebär rekvisita, såsom kort eller mynt, som magikern manipulerar på ett överraskande sätt, förhoppningsvis utan publiken att kunna se hur det verkligen gjort. I praktiken taskspeleri är mycket mer än en vig hand. Närbild trollkarlar och andra artister taskspeleri är ofta starkt beroende av vilseledning , där publiken manipuleras till att titta i en viss riktning, vilket frigör magikern att utföra trick utanför deras blick. Mastering vilseledande är ofta den mest utmanande och den mest givande del av att bli en framgångsrik taskspeleri konstnär. Experten i taskspeleri skall kunna verkställa mycket koreograferat tricks med skenbar enkelhet och naturlighet.

Även taskspeleri används ofta för att underhålla, den kan också användas för att utnyttja människor. Taskspeleri kan ge en kortspelare en orättvis fördel gentemot konkurrenterna och är en form av fusk i turspel. Vissa använder taskspeleri att con turister på pengar, som i den välkända tre-shell spel. Ficktjuvar, som också arbetar i team, är som bekant dessutom skicklig på taskspeleri.

Spirit medier under seans vurm kring sekelskiftet 20th Century anklagades ofta fejkade resultat genom taskspeleri, och många utsattes i praktiken. Faktum är att många av de moderna trollkarl konster har sina rötter i glansdagar på seans. Taskspeleri kan ta år att behärska, men den blivande magikern kan hitta många böcker, klasser och webbplatser på grunderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.