Vilka var Argonauts?

Argonauts var en besättning på hjältar som hjälpte Jason segla fartyget Argo i sökandet efter det gyllene skinnet i den grekiska mytologin. Längs vägen, sprang Jason och Argonauterna i ett antal intressanta, spännande och ibland farliga äventyr som har sagt i olika grekiska myterna i århundraden. Argonauterna kan ses på grekiska vaser och andra konstverk från antikens Grekland, och de återfinns även i många grekiska låtar, både som en del av besättningen på Argo och som individer.

Enligt legenden beordrades Jason att hämta det gyllene skinnet att återta sin rättmätiga tron efter det blev inkräktade. Utmaningen skulle faktiskt vara omöjligt, och det verkligen visat sig vara svårt, eftersom Jason hade att kämpa med alla typer av hot från krig till Sirens på väg att få det gyllene skinnet. Vid återvänder, Jason regenererat slutligen hans tron, efter att ha gått igenom flera försök, men han dog olycklig och ensam när delar av den då mycket förfallna Argo kollapsade på honom.

Beskrivningar av antalet Argonauterna varierar, men de flesta konton verkar beskriva ungefär 50 män och kvinnor, däribland några kända personer från den grekiska mytologin som Medea, Bellerophon, Herakles, Laertes, Iolaos, Orfeus, Theseus, och Polydeukes. Beskrivningar av Argo är ofta det faktum att fartyget hade femtio åror, så besättningen sannolikt innefattat minst 50 personer, om inte mer.

Efter montering hans besättning på Argonauterna Jason fick segla till Kolchis, där det gyllene skinnet som påstås ha varit bosatt i grove of Ares. Som argonauterna färdades genom Egeiska havet, vaxade sitt nummer och avtog, med några som går ut på privata uppdrag medan andra gick upp och några dog i strid. Argonauterna tvingades också att brottas med faror som sirenerna, som försökte lura fartyget på en stenig strand, eftersom de navigerade de ibland förrädiska vatten i Egeiska havet.

Termen "Argonauts" betyder ordagrant "Argo seglare, men Argonauterna var mycket mer än seglare. De var några av de finaste och mest berömda hjältarna i antikens Grekland, och deras gärningar både före och efter resan med Jason var anmärkningsvärt nog att vara inskriven i ett antal myter och legender. Du kan också se argonauterna kallad Minyans med hänvisning till en stam som bott i regionen Jason kom från, även argonauterna kom från hela Grekland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.