Vilka är för och nackdelar?

Fördelar och nackdelar finns argument för eller emot en viss fråga. Fördelar är argument som syftar till att främja denna fråga, medan nackdelarna tyder pekar mot det. Begreppet har använts sedan den 16: e talet och är en förkortning av det latinska fras, pro et contra , som betyder "för och emot. " Med tanke på de fördelar och nackdelar med en fråga är ett mycket användbart sätt att väga frågan eftertänksamt och nå ett välgrundat beslut.

Många människor befinner sig tanke-och nackdelar i det dagliga livet, även om de kanske inte är medvetna om det. Exempelvis kan någon shopping på en stormarknad väga kostnaden för ett objekt och kvalitet för att besluta om att köpa den. Människor som gör större beslut, som köper en ny bil eller hem, tillbringar ofta mycket tid att tänka på för-och nackdelarna med köpet så att de kan vara säkra på att det rätta valet kommer att göras.

Förutom att vara användbar i det dagliga livet, för-och nackdelar kan också stärka akademiska artiklar och debatter. Genom att väga för-och nackdelar i förväg, kan någon överväga eventuella invändningar mot en punkt, liksom metoder för att avfärda en motargument. Skickliga författare innehåller ofta för-och nackdelar i ett papper som visar att de har beaktat alla sidor av en fråga och är övertygade om att deras känslor är riktiga. De kan också användas för att identifiera svagheter i ett argument: om du ser en brist på diskussion om nackdelar med en fråga, till exempel, är det antagligen för bra för att vara sant.

Många politiker har mycket raffinerad konsten att undersöka för-och nackdelar, speciellt när det gäller stora frågor. Kampanjen och rådgivare personal hålls på personal att noggrant och omsorgsfullt forskningsfrågor och slutligen ge en förteckning över för-och nackdelar. Denna lista kan användas för att bygga solida, genomtänkt övertygande argument som kan användas på Campaign Trail, i politiska debatter, på golvet i en lagstiftande organ, eller att bemöta uttalanden från motståndare.

När du använder för och nackdelar att fatta ett svårt beslut, många tycker att det är bra att dela ett papper i två kolumner, skriver proffsen i en kolumn och nackdelar i en annan. Ibland ger en tydlig visuell guide kan beslutsfattaren att bli uppenbar, eftersom den ena sidan kan överväldigande större än andra. Om inte annat, väger för-och nackdelar kommer att tillåta någon att överväga varje aspekt av en situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.