Vilka Aesop’s Fables?

Aisopos fabler är en samling korta berättelser som är avsedda att illustrera enkla ord. Den ursprungliga Aisopos fabler har sitt ursprung i antikens Grekland, och under århundradena många andra historier har lagts av författare från många olika regioner. Många bokhandlar göra olika versioner av Aisopos fabler , vanligen i barnlitteratur avsnittet, och du kommer att förvånas över hur många av dessa fabler du är bekant med, tillsammans med många hänvisningar till dessa kända noveller som förekommer i populärkulturen.

Aesop själv var förmodligen en riktig person. Enligt historiska bevis, var han en slav i antikens Grekland mellan 620-560 f. Kr. . Vissa historiker har föreslagit att Aesop faktiskt inte existerar, trots att han refereras av samtida grekiska samhället. Det är möjligt att Aesop faktiskt var ett kollektiv av människor som gått ner folk visdom i form av korta liknelser som samlades under ett namn för publicering.

Alla fablerna är relativt kort, och många av dem är utformade som varnande exempel. Många av dem förekommer antropomorfisk djur, t. ex. sköldpaddan och haren. Varje fabel har en situation och en rad åtgärder, och avslutas med en kort moralisk: i fråga om sköldpaddan och haren, är den moraliska "långsamt och stadigt vinner loppet. " Du kan också vara förtrogen med Boy Who Cried varg, och Räven och druvorna, inspirationen till att säga "sura druvor. " är den enkla berättelser och moral i Aisopos fabler syftar främst till barn, och som ett resultat samlingar av dessa fabler är ofta överdådigt illustrerade att fånga uppmärksamheten hos yngre läsare. Många människor i västvärlden har läst minst ett par av fablerna någon gång i sitt liv, och några har internaliserat de många moral böcker, även om de inte kan inse det. Tack vare Aisopos fabler , människor får också hänvisningar till saker som Belling katten, gåsen med gyllene ägg, och ulv i fårakläder, bland mycket annat.

Flera tryckningar av Aisopos fabler blanda den ursprungliga antika grekiska fabler i med verk av senare författare, bland annat moderna fabler. Det är också vanligt att se retellings av berättelserna i Aisopos fabler i andra former, såsom längre böcker, och i vissa regioner som de är en del av den muntliga traditionen folklore. Komma med nya fabler att illustrera moral du tycker är viktigt för unga människor i ditt liv kan vara en rolig övning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.