Vem är Michael Chabon?

Michael Chabon är en amerikansk fiction-författare, mest känd för sin 2001 Pulitzer Prize-vinnande roman, The Adventures of Kavalier och Clay , som handlade om livet för två judiska seriealbumet författare i New York stad kring tiden för andra världskriget och dess efterdyningar. Han anses allmänt vara en av de bästa moderna fiction-författare i USA.

Michael Chabon är född 1963 och växte upp i Columbia, Maryland. Hans föräldrar skildes när han var relativt ung, vilket har informerat mycket av hans arbete. Michael Chabon deltog College vid University of Pittsburgh, och sedan fortsatte med att ta en Master of Fine Arts i kreativt skrivande vid University of California, Irvine. För sin magisteruppsats på UC Irvine, skrev Michael Chabon en roman kallad The Mysteries of Pittsburgh , en semi-självbiografiska verk som drog tungt på hans college upplevelser i Pittsburgh. Michael Chabon är professor var så imponerad av det arbete som han skickade det direkt till en litterär agent utan att säga Chabon. Agenten hittat en förläggare för romanen som gav Chabon en stor $ $ 155. 000 förväg. The Mysteries of Pittsburgh publicerades 1988 och blev en bestseller.

Efter framgången med sin första roman, försökte Michael Chabon att skriva en episka verk kallas Fountain City , som hans agent och redaktör inte gillade. Så småningom gav han upp på en roman, och istället skrev en bok om ett kreativt skrivande professor och en av hans studenter, kallas Wonder Boys . Wonder Boys publicerades 1995, och blev kritikerrosade och kommersiellt framgångsrika. Det gjordes senare till en film med samma namn, som stjärnmärkt Tobey Maguire, Michael Douglas, Katie Holmes, och Frances McDormand. Filmen spelades in i Pittsburgh, där berättelsen äger rum. Misslyckades att locka en stor publik, men med goda recensioner från kritikerna.

Sedan publiceringen av Wonder Boys , har Michael Chabon genomfört flera kortare verk, inklusive en fantasy-tema bok för unga vuxna, kallas Summerland . Han skrev också en novell kallad The Final Solution , med en Sherlock Holmes-liknande karaktär som berättare. Hans senaste verk är en annan full-length novel, kallad jiddisch policeman's union , som handlar om en fiktiv version av Sitka, Alaska, befolkat av judiska flyktingar från andra världskriget.

Michael Chabon bor nu i Berkeley, Kalifornien, med sin hustru, författaren Ayelet Waldman, och deras fyra barn. Förutom sina faktaböcker, är han involverad i 826 Valencia Writing Center i San Francisco, och har skrivit noveller för antologier och en seriell tecknad serie.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.