Vem är Hardy Boys?

Hardy Boys är två bröder som stjärna i en serie fiktiva böcker med samma namn. Frank Hardy är 18 år och mörkhårig, medan Joe Hardy är en blond och blåögd 17-åring. De är söner Fenton Hardy, en berömd detektiv som en gång arbetade för NYPD. De bor i Bayport, New York.

Frank och Joe Hardy är både amatör detektiver som vill följa i sin fars fotspår. De bor hemma hos sin far, sin mor Laura Hardy, och en fröken faster, moster Gertrud. De är också ibland hjälp i sitt brott lösa äventyr med sina vänner, Chez Morton och Tony Prito.

Hardy Boys -serien skapades av Stratemeyersyndikatet, samma organisation bakom andra teen äventyrsromaner som Nancy Drew, Bobsey Twins, och Rover Boys. Alla böcker i serien är krediteras Franklin W. Dixon, ett namn som uppfunnits av syndikatet. Även Edward Stratemeyersyndikatet uppfattas första tomten konturerna, anställdes spökskrivares röster för att skriva själva böckerna. Leslie McFarlane var en av de första författare, författa böcker # 1-16 och # 22-24. Hans böcker är allmänt betraktas som några av de bästa i Hardy Boys universum.

Hardy Boys franchise har sitt ursprung i 1927 och ursprungligen publicerad av Grosset och Dunlap. Liksom de flesta andra böcker som skapats av Stratemeyersyndikatet de tidigare volymerna av Hardy Boys genomgick en systematisk översyn 1. 959-1. 973. Syndikatet motiverade att de ville effektivisera berättelser genom att uppdatera polisens metoder som används i böcker och eliminera fall av rasistiska stereotyper. Detta steg förargade inte några fans, som klagade över att de nya versionerna av de tidiga berättelser hade förlorat mycket av Hardy Boys 'ursprungliga överklagande.

1979 Grosset och Dunlap förlorade utgivningsrättigheterna till alla kommande Hardy Boys böcker till Simon and Schuster. Grosset och Dunlap emellertid behållit rätten att publicera volymer 1-58 i inbunden form. De förvärvade därefter rätt att publicera volymer 59-85 under samma format under 2005. Den Hardy Boys -serien slutade med boken # 190 samma år.

Simon and Schuster försökte, med måttlig framgång, att "modernisera" serien genom att skapa olika spin-offs. Den första av dessa var Casefiles -serien, som var lite av ett avsteg från den mer hälsosamma värld av den ursprungliga volymen. Här är pojkarna konfronteras med döden, när lång tid bifigur Iola Morton (Joe Hardy's flickvän) dödas av en bilbomb i den första volymen), använda skjutvapen, och samarbeta med lummiga kappa-och dolk brottsbekämpning organisationer.

Det var också Clues Brothers -serien, som syftade till en mycket yngre publik, och den fortfarande pågående Undercover Brothers , som är skriven i första person sammanhang. Andra böcker inblandade särskilda samarbeten med Nancy Drew och Tom Swift. Det fanns även två tv-serien om pojkar framställs i 1977 och 1995.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.