Vem är Elizabeth Bennet?

Elizabeth Bennet är en av de mest berömda hjältinnor i fiktion, skapad av engelska författaren Jane Austen. Miss Bennet är helt klart den centrala karaktären av Austens 1813 roman Stolthet och fördom , och innebär ett stort kliv framåt i feministisk litteratur.

Miss Bennet är det andra barnet i en familj på fem döttrar. Hennes mor är besatt av att gifta sig med flickor bort i rikedom och välstånd, eftersom deras egendom har medfört på manliga arvingar, och som ett resultat, kommer att gå till en avlägsen släkting. Därmed deras medel är begränsade, så är det samhälle där de lever. Även om Bennets är döttrar till en herre, de täta sociala grymheter som begåtts av deras mamma, som kallas mer än en gång som "vulgär", minskar döttrar möjligheter att gifta sig "bra. " Eftersom det vid tiden Austen skrev romanen äktenskapet var fortfarande i hög grad en affärsrelation, begreppet äktenskap för kärleken var relativt ny. Trots uppmuntran att gifta sig med kusinen åt vilket Bennet staten kommer att överflytta, vägrar miss Bennet ett äktenskap med honom eftersom han är dum, löjlig, och det finns inget sätt hon skulle kunna respektera honom.

Faktum Miss Bennet och hennes äldre syster Jane båda mästare idén om äktenskapet för kärlek och äktenskap med en respektabel partner. I denna idé de är mycket uppmuntrad av sin fars exempel gifta sig med en kvinna som han inte kunde respektera.

Miss Bennet snart kommer i kontakt med Mr Darcy, en man som hon uppfattar vara så stolt, att hon bryr sig föga om hur hon tycks honom. I själva verket är hon redan övertygad om att Darcy inte tål henne. Hon konstaterar Darcy med nöjen för halva romanen, och även påpekat hennes vän Charlotte acceptera förslaget om äktenskap för konventionens skull inställsam kusin, MrCollins.

På besök i herr och fru Collins, hon överväldigande förvånad över att få en tillämpning av äktenskap från Mr Darcy. Hon vägrar honom, för hon är medveten om att Darcy har arbetat för att skilja sin älskade syster från sin vän, Mr Bingley. Liksom, tror miss Bennet Darcy har handlat hatfyllda mot sin vän Mr Wickham.

Miss Bennet snart lär sig att i sanning Wickham har agerat mycket illa mot Darcy, men han gör ingen ursäkt för att separera Jane från Bingley. Men resor chans sätta miss Bennet och Darcy ihop igen, och Elizabeth börjar ta hand om honom, eftersom hon helt inser sin sanna karaktär och att han verkligen älskar henne.

Miss Bennet karriär slutar med hennes äktenskap med Darcy, och med Jane äktenskap med Bingley. Alltså hon kan läsas som har fastnat på sina principer och gifte sig av kärlek. Hennes belöning är äktenskap med en man som verkligen älskar henne, och som också råkar vara extremt rik.

Miss Bennet karaktär är en av en ung kvinna som blomstrar från hennes misstag, är mer intelligent än i samtal, och som gläder i inkonsekvenser i andra. Hon är, men verkar i sin begränsade sfär, en tidig feminist. Viktigast är hon principfast och orubblig i vad världen tycker hon borde göra, och i stället styrs av sin egen känsla för vad som är rätt. Detta gör Miss Bennet en fortfarande mycket älskad karaktär i dag, och står mycket för populariteten av Stolthet och fördom .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.