Vem är Ebenezer Scrooge?

Ebenezer Scrooge är den snåla huvudpersonen i Charles Dickens ' A Christmas Carol först publicerades 1843. Scrooge är förmodligen en av de mest kända girigbukar i litteraturhistorien, och har blivit med tiden en symbol för omvandling av anden.

Scrooges yrke i näringslivet är lite oklart. En del människor tror att han är en ockrare, medan andra tror att han är en bank eller fastighetsägare slags. I början av romanen, finner vi Joakim bostad på minnet av sin avlidna partner Jacob Marley. Det är klart att Joakim klart hatar julen med stor passion, och någon sorts jolliness eller munterhet i samband med julstämning.

Scrooges brorson betalar honom ett besök i det första avsnittet av romanen, och en snart ser att Scrooge är också föraktfullt om kärlek, och helt medvetet betyder att alla som kan fira jul. Scrooge har också beskrivits som en fruktansvärd och krävande arbetsgivare som betalar hans kontorist Bob Cratchitt mycket liten, och som inte ens tillåter expediten stor tillgång till värmen från en brand. Som den korta romanen fortskrider, använder Dickens uppfinningen of Christmas "Ghosts" eller "Spirits" för att belysa om Joakim förflutna och sin framtid skulle han fortsätta i sin onda vägar. En Ande visar Scrooge ett förflutet som påminner honom om hans ensamhet som barn, hans bestående kärlek för sin syster, vänlighet för hans första arbetsgivare och sedan bryta upp sitt förhållande till en ung kvinna. Dessa visioner börjar alla att arbeta på Scrooge mäktigt. Faktum är att han fäller tårar när man ser sig ensam och övergiven i en skola. Hans nästa vision Christmas Present hjälper Scrooge förstå betydelsen av semestern. Mest väsentliga är hans besök på hans kontorist hem, där vi möter expediten son Tiny Tim. The Spirit of Christmas Present förutsägelse att Tiny Tim kommer att dö utan god mat och sjukvård är helt klart en omställning ögonblick för Scrooge. Han omfamnar gärna Ande visar sin framtid, men är förskräckt av sitt öde, att dö ensam och föremål för skämt av gamla affärsbekanta. Scrooge ges möjlighet att ändra och svarar följaktligen hålla "Jul i sitt hjärta" någonsin efteråt. Omvandlingen av Scrooge är intressant att bevittna. Liksom, men hans karaktär är i första unlikable, han blir snabbt både humoristiskt och sympatiska. Dickens metod för grävande i Scrooge förflutna är en intressant psykologisk förklaring som håller konsekvent dag. Många psykologer anser att dåliga beteende är en spegling av smärta kände djupt i barndomen. Så är fallet med Scrooge.

När Scrooge lär synd om sig själv, kan han bli empati för andra. Det är lätt för honom plötsligt att relatera till Tiny Tim, som tidigare skulle han ha avfärdas som en av "överskottet befolkningen. " Scrooges fullständig reversering är sentimental men trovärdigt eftersom Dickens har varit noga med att skrivare den känslomässiga vägen Joakim tar att reformera. Även sentimental, är förändringen av hjärtat i Scrooge härligt att bevittna, och håller människor dras till den populära boken, och dess många anpassningar till pjäser och filmer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.