Vad meningsbyggnad?

meningsbyggnad är ordningen på element i en mening, en grupp av ord som uttrycker en fullständig tanke. Engelska, måste en mening ha ett ämne och ett predikat. Tre exempel på olika typer av ordföljd är enkla mening, det sammansatta meningen och fullständiga meningar. En enkel mening är en oberoende klausul-det vill säga en fras som kan stå på egna som en fullständig tanke. Sammansatta meningar uppstår om du koppla ihop två eller flera enkla meningar med en samordnande konjunktionen, såsom "och" eller en samordnande adjektiv, till exempel "dock. "Komplex mening är en oberoende klausul gick tillsammans med en BISATS-en fras med ett subjekt och predikat, men någon fullständig tanke. Kombinationen av sammansatta meningen och komplexa mening är en meningsbyggnad som kallas sammansatta-komplex mening . Du kommer att få denna typ av straff om du kombinerar en komplex mening med en enkel mening eller annan komplicerad mening.

Många gånger, men inte alltid, börjar enkel meningsbyggnad med ämnet. Ämnet är vanligt substantivet och modifiera, men detta är inte alltid fallet. I den meningen, "Matt diskat," ämnet "Matt. " Frågan om meningen, "laga mat var hårt," är "laga mat. " Även "cooking" är vanligen ett verb, här är det användas som ett ämne eftersom denna åtgärd är vad meningen handlar om.

predikatet i en mening normalt kommer i slutet av en enkel meningsbyggnad och är vanligtvis består av verb och dess modifierare. I det första exemplet meningen "diskat" är predikat. "Tvättas" är verbet och "disk" är det direkta objektet-det berättar vad Matt tvättas. I det andra exemplet, "var hård" är predikat. Var "är verbet, och" hårda "är ett komplement till de meningen. Komplettering alltid inträffar efter mellan verb och direkt objekt efter handlingsverb. När man arbetar med meningsbyggnad, Beware the fragment. En skärva en ofullständig tanke. Och som sådan är inte en mening. Detta kursiv fras är ett exempel på ett fragment. Notice denna fras inte uttrycker en fullständig tanke på egen hand. Vissa fragment kan ha både ett ämne och ett predikat, men om den inte uttrycker en fullständig tanke, är det ett beroende klausul och inte en mening.

Fragments måste inte förväxlas med en typ av straff som kallas en nödvändighet-det vill säga en mening som ger ett kommando. Föremål för en tvingande mening är "förstod dig. " Kom hit "är ett exempel på ett tvingande. Om någon sagt det till dig, förstår du att talaren menade: "Du, kom hit. " För att avgöra om en mening är en nödvändighet snarare än ett fragment, prova att lägga till ett "du" i början av meningen och se om det vettigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.