Vad betyder "sensei" Mean?

"Sensei" är ett japanskt hedersposter vilket är ungefär detsamma som "herre" eller "Mr" på engelska, även de japanska avser både män och kvinnor som "sensei. " Detta hedersposter används som ett tecken på respekt för någon som betraktas som lärare, mentor eller myndighet. Utövare av konstformer hemma i Japan kan hantera sina instruktörer som "Sensei", oavsett om deras lärare är japanska. Detta begrepp kan betyda "lärare" eller "master". Advokater, läkare och lärare behandlas med detta hedersposter, och termen används även för att beskriva någon som har uppnått en hög nivå av skicklighet i konsten, eller någon som betraktas som en auktoritet på en konstform som musik, dans, målning, eller poesi. Många duktiga konstnärer och hantverkare i Japan är också lärare, vilket gör begreppet särskilt lämpligt. I ämnen som kampsport och religiösa praktiken är detta begrepp används för att hänvisa till högt uppsatta personer och instruktörer, och den mest utbredda användningen av denna hedersposter utanför Japan är i kampsport, där man hänvisar till en lärare eller mentor som en sensei .

Japan har en kultur med många mycket komplicerade sociala regler och konventioner som reglerar användningen av termer som "sensei" Förutom att reglera regler för beteende. Honorifics och andra märken av respekt är mycket viktigt för många japanska, särskilt för äldre och personer från mer traditionella familjer.

Resande i Japan bör ta del av hur människor införs och hur de hanteras av andra. Om en besökare införs för att "Sensei Natsume," till exempel, han eller hon bör använda "sensei" eller "Sensei Natsume" när man behandlar denna person, såvida inte gärna göra annat. Enligt den modell som andra människor kommer att göra ett positivt intryck på japanska värdar, utjämning social interaktion. Detta gör det mycket enklare att göra affärer i Japan, eller att få en möjlighet att få tillgång till unikt japanska erfarenheter som kan visas för utomstående med stor motvilja.

Att uppnå äran att kallas en sensei omfattar normalt stiger till en nivå av hög social status, men inte alla i ett socialt stark position är en sensei. Till exempel, som affärsman huvudet storföretag behandlas med respekt, men de anses inte senseier. Många Japanese people är också mycket känsliga för användningen av begreppet i förhållande till populära offentliga personer. Termen kan också användas med en anteckning av sarkasm i vissa fall, för att visa att någon har en uppblåst personliga åsikt om honom själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.