Vad betyder "dyker upp" Mean?

engelska idiom "dyker upp" används för att indikera att något har plötsligt och oväntat. Du kan också höra folk säga att något har "kommit fram", som har en liknande innebörd. Formspråk har använts i denna mening åtminstone sedan 1800-talet, och bevis tyder på att det kan vara ännu äldre, med det tidigast daterade hänvisningar till den dyka upp som förekommer i 1600-talet.

Även om termen " gröda "förknippas med växter av många moderna engelsktalande, ursprunget till detta ord referens den ursprungliga betydelsen av" odling ", en svullnad eller förhöjning. Ursprungligen var detta begrepp en post i den geologiska lexikon. Geologer skulle säga att något var "dyka upp" i bokstavlig mening, som i ett BERG av sten. Rocks göra grödan regelbundet upp väldigt plötsligt som landskapet eroderar eller flyttade genom en jordbävning, och hällar är speciellt vanliga i gruvor, där gruvarbetare hittar hårdare bergarter uppbackning mjukare material. Det finns några intressanta alternativa förslag för Ursprunget till "dyker upp. " Vissa personer har föreslagit, till exempel att begreppet är en hänvisning till grödor som volontär där de inte planteras, som i "vissa potatis dök upp i moroten plåstret. "Andra har hävdat att begreppet avser de små stenar, rötter och annat skräp som skulle komma upp under våren plöjer, när bönder berett marken för plantering. Men etymologists starkt menar att termen började i geologi. Som vissa publikationer från sent 17: e och tidig 18th century antyder var formspråk snabbt antas i en metaforisk bemärkelse, med folk prata om situationer och händelser som hade "dykt upp" precis som hällar av sten. Den första skriftliga exempel på "dyker upp" i denna mening inträffade på 1800-talet, cementering formspråk i det engelska språket.

Det finns flera sätt att använda detta idiom. Till exempel skulle man kunna säga "något har dykt upp på jobbet, och jag måste stanna sent, med idiom som tyder på att en oväntad händelse har tvingat fram en chans planer. Detta idiom används ibland när någon är på ursäkter för att inte göra någonting, och det har fått en något misstänkt mening för vissa människor, med "dyker upp" tas som en omskrivning för "Jag har inte lust Uppföljningen av planen . "Man kan också säga" fler studenter dyker upp i litteraturen program varje år, förseende med tanken att denna term avser nya framträdanden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.