Vad betyder "Hinky" Mean?

Ordet hinky föreslår en känsla av misstanke eller tilltagande problemen, som om något skulle iväg otakt, sin plats, eller helt enkelt inte rätt. En grupp män stå i ett gathörn i masker kunde anses hinky till en polisman eller en make förklaring av hans sena ankomst kunde låta hinky till sin make. En misstänkt kriminell s tveksamma detaljer om hans alibi kunde låta hinky till en förhörsledaren. Ordet används ofta för att beskriva något tveksamma eller misstänkta vändning som väcker tvivel på människans psyke.

Ursprunget till ordet hinky är en fråga för debatt. Vissa källor tyder det moderna ordet hinky är en förvanskning av en svart engelska slangord, hincty , populärt under 1920-talet. En person som beskrivs som hincty skulle uppfattas som snobbig eller fjärran, påverkar en falsk ton av överlägsenhet eller sätta sig märkvärdig. Det är möjligt att ordet hincty blev skadad i den lättare kan uttalas hinky , men det är inte klart hur den ursprungliga betydelsen skulle ha flyttat från snobbig och arrogant att lömsk eller ut plats. Detta är ett skäl till varför andra etymologists tror de båda orden är inte direkt kopplade. En annan teori föreslår att ordet hinky uppstod som undercover polis eller organiserad brottslighet jargong under 1920 och 1930 . Flera kriminalromaner skrivit under den tiden använder ordet för att beskriva en omständighet eller vändning som orsakar nervositet eller förhöjd fråga. En nervös hantlangare får börja agera nervös eller orolig, som om han förutsett en förestående attack eller polisrazzia. Detta twitchy eller oroande beteende beskrivs ofta som hinky , inspirerande huvudpersonen att bli extra vaksamma och bevakas. Ordet har fortsatt att morph, och nu föreslår något som framstår ur smäll. Ofta själva hinkiness är så subtil att en person förlitar sig mer på magkänsla inspirerande.

Som en popkulturen säger, kommer många använder termen för att beskriva störande eller oro-inducing beteende. Bilens bromsar inte kan beskrivas som hinky, till exempel, eller en granne förklaring om ett ljud. Ofta en plötslig och oväntad förändring i en arbetsmiljöpolicy eller en skoldag rutin kan karakteriseras som hinky, särskilt om ändringen inte är omedelbart följs av en förklaring. Ibland kan en rad små tvivelaktiga händelser kan orsaka en person att känna något hinky sker. När tvivel och farhågor ersätta förtroende i en given situation, är en känsla av hinkiness görningen sällan långt efter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.