Vad är spegel Erised?

spegel Erised är ett magiskt föremål som tydligt visas i den första Harry Potter-bok, Harry Potter och de vises sten (utgiven i USA som Harry Potter och de vises sten ). Namnet på objektet är faktiskt en smart ordlek, eftersom spegelbilden av "erised" är naturligtvis önskar. The Mirror of Desire återspeglar de djupaste önskan hos den person som står framför den, visa honom eller henne sublimt lycklig. P

Läsarna först introducerades till Mirror of Erised när Harry Potter möter förvarades i ett sidorum medan flyr Argus Filch. Ramen på spegeln är märkt med orden "erised stra ehru oyt UBE cafru oyt på wohsi", som då vände läsa "Jag visar inte ditt ansikte utan ditt hjärtas önskan. " Harry Potter ser i spegeln av Erised och ser hans föräldrar och familj sträckte sig i många generationer. När han tar sin vän Ron tillbaka till rummet för att titta i spegeln, ser Ron sig själv som en mycket framgångsrik Hogwarts student, innehar ställning som chef Boy och mycket beröm av sin familj.

Även om Harry inte förstå hur spegel Erised verk, blir han besatt av det och återvänder natt efter natt. Albus Dumbledore blir medvetna om detta, och tycks en natt för att berätta Harry att spegeln förflyttas, och att han inte skulle leta. Dumbledore klargörs också vad spegel Erised gör, berättar Harry att spegeln inte förutsäga framtiden eller speglar verkligheten, utan snarare önskemålen hos tittaren. När Harry frågar vad Dumbledore han ser, Dumbledore säger att han ser sig själv som innehar ett par strumpor, som kanske inte riktigt sant.

spegel Erised återvänder i slutet av boken som den sista utmaningen i en serie pussel som används för att skydda de vises sten. Dumbledore förtrollar spegel Erised så att det kommer att ge stenen till någon som vill hitta stenen, men inte använda den. När Harry tittar in i spegeln, visas sten i fickan.

Även spegel Erised är sällan nämns efter den första boken, kan det ändå spela en roll i Harry Potter-böckerna, förutsatt att det inte har förstörts. Det ger också ett viktigt objekt lektion i boken, eftersom utöver reflekterande önskningar, ger spegeln också ledtrådar till vilken typ av person som tittar in i den. Harry, hjälten, har ädla önskningar som läsare kan sympatisera. Voldemort, som framställs som giriga och själviska, inte kan låsa upp de viktigaste av spegeln och få de vises sten, vilket tyder på att det endast kan innehas av de rättfärdiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.