Vad är kristendom Relics?

kristendom reliker är föremål av betydelse nämns i Nya testamentet eller kristen lore. De kan finnas i modern tid som diskutabelt autentiska, såsom Duken i Turin och Mandylion. Christianity relics kan också tros existerar eller har existerat någon gång och är för närvarande lokaliserad, t. ex. den heliga Graal.

moderna funktioner som t. ex. kol dating har tillämpats på vissa kristna reliker för att hjälpa till att avgöra deras äkthet. Till exempel, fragment av vad som troligen är den mest kända ligger kristendom relik, Duken i Turin, genomgick kol dating 1988. Resultaten indikerade att fragment från medeltiden och att tyget var därför inte gammal nog att vara kristendom relik eller autentiska begravning slöja om Jesus Kristus. Kritiker av kol-test, kan dock påpeka att partiklar som finns kvar på The Shroud of Turin från en brand som inträffade under 1500-talet i kapellet där det hållits har förorenat testresultaten. Den antika basilikan Santa Croce i Rom, liksom andra katolska och ortodoxa kyrkor i hela Europa, hus vad många tror är delar av den "sanna korset" att Kristus som hans korsfästelse. I likhet med många andra kristna reliker, bär True Cross berättelser som attribut mirakulösa helande krafter till objektet. Enligt legenden, det sanna korset botade en kvinna av sjukdom efter det konstaterades år 300 e. Kr. av kejsarinnan Helena. The Holy Grail, som lär vara den kopp, skål eller tallrik som användes av Kristus vid den sista kvällsmat, är kanske den mest legendariska av alla lokaliserad kristendomen reliker på grund av sin koppling till Arthurian folklore. Enligt andra legender, användes den heliga graalen för att fånga Kristi blod på hans korsfästelse. I den populära romanen och filmen Da Vinci-koden, den heliga graalen porträtteras som en symbol för livmodern Maria från Magdala, som sades ha utförts Kristi barn och därefter vidare ner hans blodsband. I Da Vinci-koden storyline, det "sanna" innebörden av den heliga Graal hålls nära bevakning och vidare ner genom historien med ett fåtal utvalda medlemmar i Prieuré de Sion.

Mindre kända kristna reliker inkluderar The Iron Crown Lombardiet och tyglar Konstantin, som sägs har formats ur spikarna som användes under korsfästelsen, The Holy FÖRHUD, sade förhuden ha tagits bort från Kristus under omskärelse; liksom Gåvor av Magi ges till Kristus vid hans födelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.