Vad är konjunktiv?

allmänt som konjunktiv humör eller konjunktiv spända hänvisar konjunktiv en form av verb som kvalificeras förekomsten av ämnet som något beroende eller osäkra. Konjunktiv är ett grammatiskt fenomen som förekommer i många olika språk. När det gäller användning kan konjunktiv användas för att förmedla ett antal begrepp genom muntliga och skriftliga språket, även om de faktiska form av konjunktiv spända inte nödvändigtvis behöver vara den samma från ett språk till ett annat.

konjunktiv är faktiskt en mycket varierande verktyg med världen i grammatik. En konjunktiv kan användas för att uttrycka en sådan omfattande begrepp som möjlighet, nödvändighet, känslor, och dom. En konjunktiv kan även utnyttjas som en del av bisatserna att ange kommandon. Dessutom kan en konjunktiv vara en viktig del i arbetet med att förmedla ett uttalande som presenterar som fakta en idé som strider mot gällande överenskommelser.

I modern engelska, med konjunktiv ofta kommer in för att till fullo kunna formulera inte bara åtgärder, utan också säga något om vilken typ av åtgärder. Till exempel är det relativt enkelt att göra icke-konjunktiv uttalande "Vi gick till butiken för mat. " Tar dock enkelt uttalande om ytterligare mening och makt när åtgärden är omräknad med hjälp av en konjunktiv spänd. "Vi var tvungna att gå till affären och köpa mat, ger förståelse för nödvändigheten i samband med uppgiften. Det finns flera kategorier av grupper av subjunctives. Den nuvarande konjunktiv och tidigare konjunktiv hantera formulär. Till exempel "jag själv" är en present konjunktiv som innebär ett aktuellt tillstånd. "Jag äger" är ett exempel på en tidigare konjunktiv som visar att formen har förändrats på något sätt från tidigare tillstånd. är The Pluperfect konjunktiv ibland kallad tidigare perfekt konjunktiv, och kan användas ange dåtid i en fylligare form. Det är inte ovanligt för denna typ av konjunktiv att innefatta användning av ordet "hade" som en del av den muntliga strukturen, till exempel "om jag hade vetat" eller "om jag hade varit medveten om. " Den Pluperfect konjunktiv hjälper till att kvalificera oavsett information följer.

En tredje anmärkningsvärd form är framtiden konjunktiv. Generellt innebar att kvaliteten några framtida åtgärder föreslår den här typen av konjunktiv en möjlighet. "Om jag skulle ändra" är ett utmärkt exempel på denna användning av konjunktiv, eftersom det tyder på att göra någon slags förändring kommer att påverka en framtida uppsättning omständigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.