Vad är kåranda?

kåranda (uttalas es-Pree DEH core) översätter från franska som gruppanda . Det är en synonym till ord som moral , kamratskap , och syftet . Normalt översätter kåranda endast som positiva gruppanda . I egentlig mening, det endast tillämpligt på militära grupper, som tillsammans bildar en känsla av mening och kamratskap. Ändå är det ofta också används gemensamt språk för att hänvisa till någon grupp som visas enat och skyddande av dess medlemmar.

Många olika grupper, som barn i ett klassrum, en scout trupp, en förälders klubb, en politisk organisation, eller tusentals andra kan sägas samman av kåranda. Om det inte finns, kan disorganization segra.

Ett exempel på kåranda kan hittas regelbundet i tv-serier som Extreme Makeover: Home Edition . Värden och hans team samhällen rally i bistår värdig familjer som behöver hem. De flesta av de Serien innehåller många projektmedlemmar som är glada för att visa deras känsla av att man tillhör en gemenskap genom att hjälpa andra. Sådan målmedvetenhet kan göra stor skillnad i världen. I militära enheter, kåranda är viktigt, eftersom soldater som känner en del av ett team med stor sannolikhet att skydda varandra. En demoraliserade enhet är en brist på moral, och det är genom att upprätthålla gruppanda att soldater kan överleva den tuffa och fasor strid och risk för liv och lem. Detta är anledningen till militära grupper är ofta indelade i enheter, oftast grupper av människor som har tränat tillsammans, och kommer att kämpa tillsammans, om behov finns. Av nära band mellan soldater arbetar i en armé, är det alltid önskvärt att kårandan kommer att utvecklas. Ett vackert exempel på behovet av kåranda i organiserad idrott är den rörliga filmen ihåg the Titans , en biopic om en high school fotbollslag i södra USA som för första gången integrerat svarta och vita spelare. Målet med vagnen är att hjälpa sina spelare överbrygga skillnaderna och acceptera varandra så att en känsla av mening och positiva känslor hjälpa laget. De har dessutom måste ta emot honom, en African American, som ledare för laget, som var utmanande med tanke på den rådande åsikter vid den tidpunkten.

En särskilt effektiv ögonblick i filmen är Coach Boone's passionerat anförande om den tomt där Gettysburgen slaget utkämpades. Hans ord, "Om vi inte träffas på detta vigd jord, för vi kommer att förstöras," uttrycka sitt starka önskan för teamet att utveckla kåranda nödvändigt i ett rasistiskt splittrade värld, och i idrottstävlingar i fotboll .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.