Vad är kapitel böcker?

Ett kapitel bok, som en bilderbok, är en kategori av barnböcker. Kategorisera barnböcker gör det lättare för föräldrar och lärare att välja ålder lämplig litteratur för barn. Ett kapitel bok är en kategori som utsetts som lämpliga för barn som har lärt sig läsa, men är i ett tidigt skede av behandlingen. Kapitel böcker fortfarande ofta har ritningar eller bilder på dem, men till skillnad från en bilderbok, som är avsett för mycket små barn, ett kapitel bok normalt har sidor utan bilder också.

Ett kapitel bok består av flera kapitel, men de är mycket kort, oftast bara några få sidor. Många kapitel kommer böckerna i serien som Mary Pope Osborne's Magic Tree House -serien, Barbara Parks Junie B. Jones , eller Dan Gutman's Min Weird skola serien. Ett kapitel bok är alltid betraktas som en barnbok och kategoriseras som en sådan eftersom historien berättas i kapitel, men till skillnad från en roman, har illustrationer i varje kapitel. Dock kan olika kapitel böcker vara inriktade på olika läsning nivåer, med lättare identifieras kortare reklamfilmer som börjar med Kapitel böcker.

Kapitlet Boken är perfekt för barn som har långt i sin läsning kompetens nog att vind genom en bild sagobok och kan koncentrera sig under längre perioder. Även barn som kämpar med att läsa, men är tillräckligt gamla för att avancera bortom bilderböcker kan dra nytta av en engagerande kapitel bok. Föräldrar som läser kapitlet böcker till sina barn att främja ett kärlek för att läsa och lära barn att engagera sig i noveller, som alla preps dem för att läsa romaner senare.

För att hjälpa barnet utveckla ett intresse för läsning och praxis läsa, välja ett kapitel bok om ett ämne av intresse för barnet. Det finns kapitel böcker om magi, drakar, detektiver, djur, och så vidare. Att välja en som är del av en serie är bra därför att det finns nytt material att ta itu med när de avslutar varje bok. Om du är förälder eller lärare letar efter sätt att uppmuntra läsning i grundskoleelever, surfa på avsnitten kapitlet bok lokala bokhandlar eller begära ett barns bibliotekarie att rekommendera en bra serie kapitel bok.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.