Vad är frilansskribent?

En författare är den som sätter pennan till papperet, vare sig det gäller njutning, konstnärliga talanger, kreativa utlopp, frivilligt arbete eller lön. Betald författare, heltidsanställda som en arbetsgivare kan arbeta för en tidning, tidskrift, reklambranschen, eller andra verksamheter som behöver en heltidsanställd författare på personal. Frilansskribent är bara en författare som fungerar som ett litet företag eller oberoende entreprenör, han sätter sin egen takt, söker upp sitt eget arbete, och betalar ingen annan än sig själv.

frilansskribent kan arbeta heltid som författare eller har en helt annan dagtid karriär. Frilansskribent kan enkelt skriva på skoj, ANTECKNING ner dikter, meddelanden online bloggar, eller försöker handen på noveller. Frilansskribent kan vara en stay-at-home förälder, högskolestudent eller stängas in. Oavsett sitt val, frihet finner i att vara författare på heltid är en del av överklagandet. Det finns en stor marknad som frilansskribent kan välja, och himlen är den gräns för vilken typ av genre eller hur mycket arbete som frilansskribent kan ha vid en viss tidpunkt. Frilansskribent vars specialitet är fiktion kan plaska i poesi, noveller eller e-böcker, eller han kan ha en pågående roman på gång. Många förlag kommer att acceptera fiction, men de flesta frilansande skribenter instämmer i att det är mycket svårare marknad att ta sig in.

Facklitteratur finns överallt, både online och i tryck: tidningsartiklar, böcker, annonser, affärsidéer, marknadsföring planer, manualer, kontrakt och webbinnehåll. Artiklar skrivna av författare på heltid kan vara underhållande, informativa, eller lärorikt. A non-fiction frilansskribent kommer att ha en mycket bättre chans att hitta ett arbete än en frilansskribent som specialiserat sig enbart fiktion.

frilansskribent kan ha frihet att ett formellt anställda arbetstagare inte, men med denna frihet kommer mycket ansvar. Skriva är bara en del av arbetet för en frilansskribent. Den frilansskribent måste hålla reda på sina egna inkomster och skatter. Pengar är en ständig fråga, eftersom arbetet är sporadisk och alltid förändras. Många förlag kommunicera tydligt med sina frilansande skribenter, som erbjuder arbete, hålla ställa betalningsplaner och förklara eventuella förändringar i politik, medan andra arbetsgivare inte kan svara på frågor eller skicka betalningen i tid. Ofta en lysande artikel kommer att avslås enbart på grund av den månatliga kvoten redan fylld.

Freelance författare måste ha självdisciplin. När du inte skriver, det frilansskribent skall alltid söka upp nya potentiella kunder, möjligheter och annonser för författare. Frilansande författare måste ha mod och beslutsamhet att driva på och fortsätta skriva. Skönhet frilansande skrivande är att författaren kan göra det han älskar mest och få betalt för det. Det finns få arbeten som kan erbjuda mer än så.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.