Vad är ett strå Feminist?

En halm feminist är den feministiska version av det ökända halm mannen. En halm man är en person som uppfunnits för att stötta en punkt, vanligtvis genom att dra ihop trådarna i den andra sidans argument och åsikter, och genom att förvränga uttalanden från den andra sidan. Ofta är ett strå man särskilt utformade för att lätt angrips, med skaparen lämnar stora luckor i den fiktiva skapelsens logik som kan misshandlas med lätthet, och därmed "motbevisa" det som framförts av den andra sidan. I känslan av feminism, ett strå feminist eller strawfeminist är en fiktiv "feminist" tecken som används för att få argument för den feministiska rörelsen som helhet. En halm feminist kan ta sig många former. Hon kan refereras i en artikel att kritisera den feministiska rörelsen, till exempel, eller hon kan uppträda i form av en sockpuppet, en falsk användarkonto används för att göra inflammatoriska synpunkter på en anslagstavla eller blogg gemenskap.

Den typiska halm feministiska främjar radikala idéer, hon säger att alla män är onda, förespråkar kastrering av våldtäktsmän, och gör provocerande uttalanden som är mer representativa för utkanten av den feministiska rörelsen än i mainstream feminist. Hon är "fett, man-hatande lesbisk" som lever mardrömmar konservativa kommentatorer, som innefattar alla tänkbara stereotypen om den feministiska rörelsen. Den form av feministiska representeras av halm feministiska är gäll, skärande, och ofta saknar logik, i skarp kontrast med den omtänksamma, frispråkiga och ofta mycket logisk tanke på den feministiska rörelsen.

De flesta feminister är helt enkelt försöker skapa lika rättigheter för kvinnor, och att främja respekten för kvinnor som skyddar dem från de facto sexism liksom de jure frågor. De vill se lika lön för lika arbete, till exempel, eller ingrepp mot trakasserier mot kvinnor på gatan, på kollektivtrafik och på arbetsplatsen. Real feminister finns i en mängd olika socioekonomiska klasser, former, storlekar och relationer, precis som alla andra.

halmen feministiska argumentet är väldigt frustrerande för många feminister , delvis därför att många människor köper in den. En del kvinnor som faktiskt har mycket feministiska idéer är tveksamma till att kalla sig "feminist" på grund av den negativa uppfattningen om feminism och kritik av den feministiska rörelsen, även från informerat människor, ofta ljud misstänkt likt diskussioner av halm feminism. Till exempel, många hävdar att den andra vågens feminism "går för långt", utan att inse att merparten av andra vågen feminism inriktade på att bemöta praktiken orättvisor som drabbat kvinnor, inte på att skapa ett "womyns utopi" utan inga män.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.