Vad är ett Ad Hom Attack?

Många online diskussionsgrupper och chattrum har upptäckt, mycket till sitt beklagande, att deltagarna inte alltid uppträda på ett civiliserat sätt. Diskussioner om hot-knappen frågor som politik, sport eller religion kan plötsligt förvandlas till överhettad argument kallas ordkrig i Internet jargong. En av de viktigaste vapen som används under dessa konflikter är känd som en annons hom attack . En annons hom attack är ett försök att vinna en argumentation genom att angripa talarens karaktär, snarare än ett inlägg i debatten. Många online diskussionsgrupper förbjuder uttryckligen ett angrepp ad hom, eftersom de ofta leder till okontrollerbara ordkrig.

Termen ad hom är en förkortad version av den latinska frasen ad hominem , vilket betyder ordagrant "till mannen". I den klassiska känslan av filosofisk diskussion, ett ad hominem argument anses vara ett misstag, vilket betyder att det är ett felaktigt svar på en logisk förklaring. Detta är inte att säga att en ad hominem argument är alltid ineffektiva, dock. Om ad hominem argument ringar sannare än själva frågan, kunde åsikter fortfarande styras. Om en politiker säger: "Denna stad är brottsligheten är alldeles för högt," till exempel, kan hans motståndare säga, "som borde veta mer om brottsligheten än en dömd brottsling?" Detta skulle vara ett ad hominem argument, eftersom talarens karaktär ifrågasätts, inte själva frågan. i modern mening i en annons hom attack, får den aktuella frågan vara helt irrelevant. Många veteraner i lågor anslagstavla krig överväga några personliga angrepp mot en affisch som ska ad hom i naturen. Forumet kan bli en plattform för ett ökande antal onda och personliga angrepp. Försök att tillämpa reglerna mot angrepp ad hom ofta misslyckas med att återställa ordningen under ett ordkrig. Först efter det största deltagarna har uttömt själva kan diskussionsforumet återgå till ett sken av ordning. Det är därför många administratörer och moderatorer på Forum bort inlägg som vid första tecken på en annons hom attack. En av de stora farorna i en annons hom attack är den skada det kan orsaka att en deltagare trovärdighet eller rykte. Om inte en administratör eller moderator tar bort inflammatoriska ämnen ad hom snabbt kan anklagelserna mot en medlem personliga karaktär läsas av andra medlemmar. I vissa fall, den information som används i en annons hom attack kan få allvarliga verkliga konsekvenser. En annons hom attack är ofta lanseras av en cyberbully, eller en Internet "troll" som åtnjuter de uppmärksamhet sådana ad hom attacker generera.

Andra personer som gör en annons hom attack kan söka personlig hämnd mot en specifik deltagare, vilket innebär att de kan använda privat information som en del av attacken. I varje fall är det alltid bäst att undvika diskussioner på nätet innehåller angrepp ad hom, eftersom de har en tendens att eskalera snabbt. Om du märker att du utsatts för en annons hom attack, har du rätt att kräva åtgärder mot gärningsmannen och att få eventuella inlägg som innehåller personlig information av allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.