Vad är en griffeltavla och penna?

En skiffer och pennan är ett verktyg för att skriva punktskrift, en taktil läsning och skrivning som används av blinda. Det finns flera verktyg som kan användas för att skriva punktskrift, men en griffeltavla och penna kan betraktas som den mest grundläggande, och även de äldsta, i stil med ett block och papper för synskadade personer. Detta skriver verktyget är också mycket billigt, vilket gör den tillgänglig för blinda i regioner i världen där medel för dyrare Blindskrift skrivverktyg som skrivmaskiner finns inte. är nålen i en griffeltavla och penna som är tänkt som en syl, och det slag små divots i en bit papper. Genom att slå ut ett särskilt mönster, kan användaren skapa en Blindskrift brev, även om användningen av en penna för att ta ner anteckningar kan tyckas tidskrävande, folk få kläm på det mycket snabbt. Den ledade skiffer är utformad för att hålla ett papper stadigt medan användaren slag det, med en nedre halvan att slå mot och till en början att hjälpa användaren att skapa punktskrift tecken. Varje punktskrift brev är bildas i en cell som har sex möjliga platser för en punkt, vilket skapar en myriad av kombinationer. För att läsa ett brev, placerar användaren hans eller hennes fingerspetsen på toppen av en cell, Blindskrift läsarna kan bli ganska skickliga med praxis. Den skiffer har ett antal celler med Scalloped kanter för att styra pennan på plats för att skapa bokstäver. Beroende på utformningen, kan skiffer har bara en rad av celler, eller många, av skiffer är monterad på ett gångjärn, så att papperet kan gled mellan underlag blad och cellen mallen.

För att använda skiffer och penna, måste författaren arbeta baklänges från höger till vänster så att när papperet är vänt uppåt kan prickar läsas. I vissa fall är en penna urholkad så att den skapar en upphöjd prick på framsidan av papper, så att användaren kan skriva från vänster till höger. Medan du lär dig använda skiffer och penna kan ta tid, kan detta skriftligen verktyg vara oerhört nyttig för blinda. Det är billigt, lätt att bära, tyst och lätt att använda när du är van vid det, många blinda människor också tycker om att använda en griffeltavla och penna eftersom det ger dem en känsla av oberoende.

Många företag tillverkar skiffer och penna uppsättningar, ofta till mycket låga kostnader för att göra dem tillgängliga för alla. I skolor för blinda, har eleverna ofta lära sig att använda skiffer och penna tillsammans med andra stöd verktyg som blindskrift tangentbord. För blinda elever som går i allmänna skolor, eller personer som har varit blind senare i livet, ideella organisationer erbjuder ofta klasser i att använda bistånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.