Vad är en Therianthrope?

sett Traditionellt en therianthrope är en varelse av myter och fantasi. Ordet härstammar från therianthropy, som kommer från de grekiska orden Therion , som betyder djur, och Anthropos , som betyder människa. I allmänt språkbruk kan therianthropy hänvisa till ett par olika saker. Den första definitionen har att göra med förmågan hos vissa människor i legenden att shapeshift till djur. Varulvar, werecats, selkies och wendigos är primära exempel. Den andra betydelsen avser ett tillstånd där en gudom eller annan övernaturlig varelse kan vara en del människa och en del djur i utseende. Gods som Anubis och Horus, liksom varelser såsom sjöjungfrur och kentaurer, kan alla faller inom denna kategori.

Therianthropy har också mer specifika branscher. Lycanthropy som omfattar varulvar och alla andra versioner av varg-män cyanthropy som handlar om män som kan förvandlas till hundar som är vanliga i kinesiska myter och ailuranthropy som avser shapeshifting människor som kan ta på kattdjur framträdanden, är alla former av therianthropy. , Ordet therianthrope dock ofta används utanför denna traditionella sammanhang. I vissa New Age samhällen t. ex. en therianthrope (även kallad therian) är en person som prenumererar på den neo-hedniska tro att han eller hon är en del djur. En New Age therianthrope faktiskt inte har förmåga metamorfos och kommer inte uppvisa tecken på djurens kroppsdelar i sin naturliga, kirurgiskt oförändrat skick. I stället anser han att som en therianthrope, hans ande del djur. New Age therianthrope hävdar också att han har en viss typ av djuriska energi som skiljer honom från normala mänskliga samhället.

I en therianthropic gemenskap, närhet till vissa djurarter "primitiva" känslor, en djup förståelse av naturen, och en annan, mer instinktiv världsbild är alla ses som bevis på therianthropy.

Det har också förekommit dokumenterade fall av klinisk therianthropy, där en patient kan utveckla vanföreställningar om att vara en del djur, eller shapeshifting till ett djur. Dessa illusioner förknippas ofta med djup psykos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.