Vad är en Runcible Spoon?

En runcible sked är en fiktiv sked. Ordet "runcible" är nonsens term som först användes av poeten Edward Lear i 19th century. Lear använde termen runcible skeden först i sin dikt "The Owl och The Pussycat", där de två BERUSADAD djur äta på köttfärs och skivor kvitten, äta dem med en "runcible sked. " Lear använde termen runcible igen som en modifierare för hat, gås och vägg.

För att bestämma vad en runcible sked verkligen är, erbjuder Lear en illustration av Dolumphious Duck, som fångar grodor med en runcible sked. Även om runcible sked definieras ofta som en Spork i moderna språk, erbjuder Lears illustration oss en annorlunda titt på vad en runcible sked kan vara. Det verkar vara en långskaftad sked med en stor böjd skål, något som liknar en sked Punch skål eller en slev. Till skillnad från de Spork, inte Lears ritning av runcible sked inte innehålla pinnarna. Det finns flera förklaringar om möjliga inspiration för ordet runcible. Den mest sannolika verkar vara att runcible härstammar från ordet rouncival eller rounceval , främst franska ursprung. Rouncival definieras som ovanligt stor, och detta adjektiv skulle förklara Lears ritning av runcible sked. En latinska ordet runcare sätt att sålla ut. Detta ord kan förklara Dolumphious Duck's fiske process med en runcible sked. Ankan är verkligen rensa bort paddorna från vattnet. Ändå är det inte meningsfullt när en person eller en hatt anses runcible.

Trots den oklara innebörden av orden runcible sked, de löses ut tungan med glädje och redogöra för sina många användningsområden av andra författare. Isaac Asimov hänvisar till runcible skeden i romanen Currents of Space . Lemony Snicket i sin sista bok i Baudelaires olycksaliga liv: The End nämner en ö sekt där medlemmarna endast använda en runcible sked som redskapen.

Runcible Spoon är också namnet på jazz band, en butik i Rhode Island som säljer kök ex, en restaurang i Indiana och ett bageri i New York. Trots en oklar bild av vad en runcible sked är, eller ens vad adjektivet medel, fortsätter att fånga publikens fantasi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.