Vad är en Penny Dreadful?

början i mitten av 1800-talet, spöklik och till stor del fiktiv redovisning av oseriösa stråtrövare, professionella brottslingar och andra större-än-var liv tecken ofta publiceras i en billigt producerad massa tidningen kallas öre roman i Amerika eller en Penny Dreadful i Storbritannien. A penny fruktansvärda s primära målgrupp var arbetarklassens unga män som tyckte om att läsa melodramatisk Tales of over-the-top OFÖRVÄGENHET. American Outlaws och legendariska lawmen blev också populär protagonista i seriell dime romaner omarbetats för en brittisk publik.

A Penny Dreadful egentligen kostade en brittisk öre, och fylldes i allmänhet med korta artiklar och en följetong roman skriven speciellt för en ung manlig publik. Den omslagsbilder framhävs ofta actionscener med spöklik titel grafik. En typisk Penny Dreadful var begränsad i storlek, sällan mer än 10 sidor per nummer, men förlagen ofta skulle släppa nya frågor veckors mellanrum. Det papper som används för att tillverka en penny förfärligt var notoriskt billig, vilket gav upphov till uttrycket pulp fiction , en genre som har samma sensationella eller melodramatisk rita linjer som ofta förekommer i öre dreadfuls. Den brittiska Penny Dreadful och amerikanska dime romanen ogillades i allmänhet på sin tid med låg panna litteratur, men många framtida författare hämtat inspiration från sina sidor. Många av de tidiga stumfilmer "tomter och tecken kan spåras tillbaka direkt till populära Penny Dreadful serien. Idén om serializing äventyrsromaner blev populär med Penny Dreadful läsare, sedan blev mallen för serialized shorts ofta visat innan de stora långfilmer. , eftersom kvaliteten på publiceringen inte var högt till att börja med, och Papperet har en benägenhet att sönderfalla snabbt, det finns mycket få original öre dreadfuls i samlingar i dag. Den första läsare kanske har också bildat informella läsning klubbar där samma fråga om en penny förskräckligt skulle ha gått från medlem till medlem. För många brittiska pojkar från lägre klass familjer, även tjäna en brittisk öre skulle ha varit en utmaning. Det var inte ovanligt att grupper av pojkar att kombinera sina medel för att köpa den senaste Penny Dreadful, likt serietidningen kulturen i följande epok.

Så småningom världen av Penny Dreadful ersattes med grafiska romaner och serietidningar, men några av de tecken och rader historia fortsatte in på 1970-talet. Trots den "hemska" namn, många brittiska läsare minns Penny Dreadful genren med glädje och nostalgi, ungefär som svensk boksamlare respektera Zane Grey dime romaner som glorifierade Västern.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.