Vad är en One Trick Pony?

slang begreppet "ett trick pony" används för att hänvisa till något som endast kan användas för en mycket specifik applikation. Termen används också för att beskriva människor, till exempel en kock som bara kan producera en riktigt god maträtt skulle kunna kallas ett trick pony. Termen används i allmänhet på ett nedvärderande sätt, eftersom det antyder en brist på flexibilitet och en oförmåga att arbeta utanför mycket specifika parametrar. De flesta människor försöker undvika att skapa eller att bli ett trick pony just av den anledningen.

Termen troligtvis kommer från hund och ponny visar "av den tidiga amerikanska eran. En hund och Pony Show var en liten cirkus med ett begränsat antal djur och artister, och ofta föreställningar var enkla eller lackluster. Trick ponnyer och hästar har en lång historia av att användas på cirkus prestanda, men en häst som bara är ett knep skulle inte vara mycket intressant och imponerande att titta på.

Vissa branscher är speciellt benägna att vända ut en trick ponnyer. I utveckling av mjukvara, kan en mycket begränsad program vara ett allvarligt ansvar, till exempel, eftersom även om den kan dra till sig uppmärksamhet vid den första, kommer användarna att överge den om den inte utvecklas till en mer harmonisk helhet. Vissa enheter inom IT-sektorn kan också betraktas som en knep ponnyer, vilket gör dem mindre attraktiva för människor som annars kanske skulle köpa dem. Många kök anordningar är också ett knep ponnyer, konstruerad för en mycket specifik funktion och ingenting annat. är den term som ibland används för att beteckna kommentatorer och akademiker som trav ut samma material om och om igen. En politiker kan också bli anklagad för att vara ett trick pony om han eller hon helt inriktad på en fråga på bekostnad av andra. Enskilda minded uppnå ett mål kan tyckas lovvärt, kan man också föreslå att någon saknar ett bredare grepp om världen, som på sikt kan visa sig vara ett problem.

I musiken, är en "one trick pony" även känd som en "one hit wonder. " I denna mening, en artist eller vinster band popularitet med en låt, och inte upprepa framgången. Termen kan också användas för att beskriva en artist eller ett band med begränsad kapacitet, i detta fall, alla bandets låtar ofta låter likadant, och artister är beroende av en gimmick i sina prestationer att locka fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.