Vad är elfte timmen?

elfte timmen är den sista möjliga tidpunkt då något kan göras, eller som problem och lösningar kan uppstå. Frasen "i elfte" timme blev populär i 19th century, men var i bruk mycket tidigare. Man hänvisar särskilt till bok Matthew i Nya Testamentet (20:2-16). Detta konto i Matthew är en liknelse om arbetstagare som kommer i elfte timmen av arbetsdagen och är fortfarande betalas en hel dags lön. Bibelforskare har föreslagit att den liknelsen kan innebära att även människor som kommer till kristendomen sent i livet, i elfte timmen, kommer fortfarande att få full nytta av glädjen med evigt liv.

Vissa forskare har till och med den elfte timmen som specifikt timme mellan 5 och 6, eftersom en typisk arbetsdag skulle ha varit från sunup till solnedgång, eller mellan 6 och 6. Detta mycket bokstavlig mening sällan gäller elfte timmen eftersom det används ofta. Istället innebär det helt enkelt "på sista möjliga tid. "

Andra kopplar "i elfte timmen" till en förhalning och visa orden i negativ bemärkelse. Exempel Konstantins dödsbädd omvändelse till kristendomen verkar orättvist att vissa kristna, och är ett elfte timmen konvertering. En student som väntar tills elfte timmen att skriva ett papper eller avsluta ett uppdrag har visserligen skjutit, och får vända i arbete som inte är noga genomtänkt och väl förberedd. I andra fall får en elfte timmen Lösningen ses positivt. Till exempel i meningen "I elfte timmen, var Lärarförbundet och skolrådet kunna förhandla fram ett avtal," uttrycket används positivt. Om avtalet inte hade förhandlat fram, då Lärarförbundet kan ha haft att gå ut i strejk. Med andra ord sparar ibland en sista minuten-lösning dagen.

Vid andra tillfällen kan ett problem närvarande i elfte timmen, vilket leder till förseningar någonting skall utföras. En familj som har varit packning hela dagen för en resa kan ha sin resa försenat i elfte timmen av barn plötsligt kör en feber. Elfte timme problem i allmänhet oönskade händelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.