Vad är det längsta ord?

Det råder stor oenighet om det längsta ordet i världen, liksom i det engelska språket. Många ord är bra kandidater, men de flesta av dem är inte i allmänt bruk. Det brukade sägas att antidisestablishmentarianism var det längsta ordet på engelska, men det har ersatts av andra ord som pneumonoultramicroscopicsilicovolcanokoniosis, som har 45 bokstäver och beskriver en lungsjukdom.

Ordet är osannolikt att falla i allmänt bruk, och det har funnits andra ord längre, inklusive den 52-bokstäver osseocarnisanguineoviscericartilaginonervomedullary, som används i Thomas Love Peacock roman Headlong Hall . Föga förvånande har denna långa ord, som beskriver olika delar av kroppen, blir inte den senaste slang sikt efter 1816 romanen publicerades.

författare har för vana att göra upp mycket långa ord, och en av det längsta ord exemplen är en grekisk term skapad av det komiska dramatikern Aristofanes. Termen beskriver ett fat med mat i pjäsen Assemblywomen och är löst översatt som följande: Lopado-te-macho-se-lacho-Galeo-krani o-leipsano-drimhypo-trimmato-silphio-parao-Melito-katakechymeno-kichlepikossypho-phatto-peristeralektryonop-tekeph allio-kigklopeleiol-ag oiosiraio-baphetraganop-terygon. Andra lång sikt omfatta ett 101-brev ord skapad av James Joyce.

Nigel Tomm skapade mest slående i dessa ord. Det verkar i sin tionde volym Blah Story offentliggöras 2008. Ordet innehåller över två miljoner brev, och återigen är inte troligt en upprepas, eller kanske läsa högt. Det rankas idag som det längsta ordet i världen, även om det inte finns i ordböcker.

Andra långa ord innehålla Nya Zeeland namnet på en kulle, Taumatawha-katangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwenuakitanatahu. Allmänhet, bortsett från några ortnamn och verk av författare, de största orden genereras från vetenskapliga namn. Den kemiska beteckningen för den största protein innehåller över 180. 000 brev. En av de längsta ord på engelska som förtjänar hedersomnämnande är floccinaucinihilipilification, som är noterat på Oxford English Dictionary och har varit i bruk sedan 1700-talet. Det är handlingen att döma något som värdelösa. Det ser ibland används av allmänheten, men detta är sällsynt.

Några av de längsta ordet typer omfattar konstruktioner med antingen en lista över latinska och grekiska ord, som i pneumonoultramicroscopicsilicovolcanokoniosis, och en mängd olika prefix eller suffix. Prefix får ut varandra när det gäller ord som antidisestablishmentarianism, vilket löst kan översättas med mot oppositionen att establishmentarianism.

Andra ord skapar helt enkelt en omfattande beskrivning av något av sammankedjning flera ord tillsammans. Medan närvarande det längsta ordet i världen är på engelska så är alltid komma att ändras. Det är troligt att någon kommer att se Nigel Tomm längsta ord som en utmaning och komponera en av tre miljoner bokstäver eller längre för att tjäna ett nytt rekord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.