Vad är aktivt lyssnande?

Det är ofta tänkt i samtal mellan två eller flera personer, att en person talar hjälp andra lyssnar. Tyvärr är detta inte sanningen i olika situationer. Folk kan få distraheras av andras människors röster, genom sina egna tankar, genom att skapa en plan över vad man ska säga härnäst, eller av många andra variabler. Aktivt lyssnande är en typ av strukturerat sätt att samtala, speciellt mellan två personer, där fokus ligger på riktigt hörsel meddelandena från den andra personen. Det är en konversation modell som används i många inställningar. Det enklaste sättet att förstå aktivt lyssnande är att tänka på den i en en-på-en konversation modell. Även om en person talar, lyssnar på andra, och de gör det med stor uppmärksamhet på högtalaren. Lyssnaren ger signaler om fortsatt fokus, som nickar, och säger att ibland "uh-huh" eller "Ja" och försöker undanhålla någon personlig reaktion som kan uppstå om de erfarenheter som gnistor av negativa eller svåra känslor. Målet är fortfarande att hålla centrerad på vad talaren försöker kommunicera samtidigt undanhålla dom. Det finns en plats att tala i ett aktivt lyssnande modell. Lyssnare kan främja flödet av samtal genom att ställa frågor på högtalaren eller genom omskrivning av en del av vad talaren har sagt. Detta hjälper talaren rör hans /hennes egna ord och klargöra dem tillbaka dem eller fortsätta med mer detaljer för att förklara den aktuella frågan.

Tänk denna modell i ett klassrum med många potentiella aktiva lyssnare utbildad på läraren. Som lärare föreläsningar, studerande kan eller inte kan betyda att de lyssnar. Några agera mycket intresserad och stärka föreläsning genom att fråga efter exempel, eller förtydliga med läraren vad hon eller han säger genom frågor. Intresset för den elev som vill veta mer är ett exempel på aktivt lyssnande, eftersom studenten är helt inriktad på lärarens ord och sila för att förstå, och inte som de mer passiva lyssnaren kan vara, bara delvis upptagna av vad läraren kan säger (eller sov i bakre delen av klassrummet). kan denna typ av inriktning skall göras gällande i många inställningar. Den kan förekomma i medling där människor måste lösa ett problem tillsammans. Det är en teknik som används av rådgivare med de människor de råd och det kan undervisas av rådgivare till kunder, särskilt inom familjen eller äktenskapet terapi. Lära sig hur man gör detta kan kännas lite begränsade till en början, eftersom det strider mot många fattiga kommunikationsvanor personer har utvecklats, och som kan ha fört dem till rådgivning eller medling i första hand. Ändå är det en färdighet värt att ha eftersom det visar respekt och värde för de meddelanden från andra.

Att lära sig att göra ett aktivt lyssnande innebär inte att människor måste anställa den kontinuerligt, vilket kan vara utmattande. En person behöver inte parafrasera en sammanfattning uttalande från en kompis, såsom: "Det blir soligt" med, "Så du säger att du tycker det ska bli soligt. " Det skulle bli lite absurt. Men i sitt rätta sammanhang, då kommunikation är mycket viktigt, kan lyssna aktivt vara till stor hjälp för att skapa bättre kommunikation. Det finns gott om platser att lära sig grunderna i detta meddelande från nätet, och det kan också bli undervisad av terapeuter, experter på medling eller mindre formella sammanhang genom en mängd olika människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.